Notenbrood kaas/olijven

Een brood zónder meel, dus lekker koolhydraatbeperkt. Dat is nog eens verantwoord snoepen. Eet van dit brood ook weer niet teveel, hij is namelijk zeer rijk aan noten en kokosolie en kan dus zwaar(der) op de maag liggen.

Geen zin om zelf aan de slag te gaan met het bakken van brood? Dan laat je toch een broodbakmachine het werk voor jou doen?

Bereidingswijze:
Verhit de oven tot 180 °C. Hak de noten grof. Snijd de olijven en tomaatjes in blokjes. Klop de eieren los met peper en een snufje zout. Laat de kokosolie smelten. Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Bekleed de cakevorm met bakpapier en stort het broodmengsel erin. Strijk de bovenkant glad en bak het notenbrood in de oven in 1 uur gaar. Laat het minstens 30 minuten afkoelen voordat je plakken snijdt. Als je namelijk niet lang genoeg wacht, dan brokkelt het brood tijdens het snijden af.

Let op: De voedingswaarden zijn berekend met de Caloriechecker van het Voedingscentrum. De waardes voor dit recept zijn berekend voor het gehele brood. Stel je haalt 10 sneden uit 1 brood, dan neem je dus 5,5 gram koolhydraten tot je, per snee brood.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!