Het hebben van diabetes hoeft helemaal geen belemmering te zijn om voluit te leven. Het kan echter wel zo zijn dat er wat meer uitdagingen bij komen kijken. Bij de één verloopt alles op rolletjes, de ander heeft wat meer problemen als het op complicaties van de ziekte aankomt.

Één van deze complicaties is de diabetische voet. 1 Op de 4 mensen met diabetes krijgt ermee te maken. Daarbij horen klachten als verminderd gevoel in de voeten, slecht genezende wondjes, ontstekingen, eeltvorming, likdoorns en drukplekken die voor flink wat hinder kunnen zorgen. Je voeten extra verzorgen kan daarom geen kwaad. Voorkom ernstige voetcomplicaties. Met de Richtlijn Diabetische Voet voor patiënten kom je een heel eind.

Richtlijn diabetische voet voor patiënten
In 2017 realiseerde DVN al de Richtlijn Diabetische Voet voor zorgverleners. Nu is er dan ook eindelijk één voor thuisgebruik. Hieronder zie je kort samengevat waar het dossier over gaat. Voor nog meer informatie over voetproblemen bij diabetes bezoek je de site van DVN.

Wil jij tips van een ervaringsdeskundige? In het artikel 7 Tips van Thijs: Voetverzorging bij diabetes lees je de beste ‘voetentips’ van onze collega bij Diabetesvereniging Nederland, Thijs.

Gratis e-book over Diabetische voet

Wil je meer informatie over de oorzaken, klachten en behandeling van een diabetische voet? Vraag dan het gratis e-book over diabetische voet aan van Diabetesvereniging Nederland.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!