Het is belangrijk voor diabetespatiënten om regelmatig een bezoek te brengen aan de podotherapeut, om risicofactoren aan de voeten op te sporen en te beperken. Eén op de vier heeft namelijk te maken met een slechte voetdoorbloeding en een verminderd gevoel. Lees meer over de risico’s van de diabetische voet in dit artikel.

App voor zelfzorg aan de voeten

De app, speciaal voor zelfzorg aan de voeten, stuurt dagelijks een pushbericht naar de gebruiker met de melding de voeten te controleren. Zorg gebeurt aan de hand van instructiefilmpjes en interactieve vragen.

Het resultaat van die vragen kan ertoe leiden dat de gebruiker wordt gevraagd om een foto in te sturen via de app. De behandelaar kan dan op afstand de voeten beoordelen. Overigens is het op ieder moment mogelijk om een foto in te sturen. De podotherapeut krijgt deze direct in zijn of haar mailbox.

Wil jij zeker weten dat je de juiste schoenen draagt als je problemen aan je voeten ervaart door diabetes? In samenwerking met RondOm Podotherapeuten is er een speciale diabetes schoenencollectie te koop via de webshop van voluitlevenmetdiabetes.nl. Schoenen die vervorming, wrijvingen en drukplekken van de diabetische voet voorkomen.

Motivatie tot voetcontrole

De ontwikkelde app voor de voetcontrole zorgt ervoor dat patiënten worden gemotiveerd om hun voeten goed in de gaten te houden. Wanneer dit niet (dagelijks) gebeurt, zal de podotherapeut contact opnemen met de gebruiker ervan om te kijken hoe de controle toch wat frequenter kan plaatsvinden.

Gratis beschikbaar voor patiënten

De app is gratis te downloaden voor patiënten van RondOm Podotherapeuten in de App Store en Play Store onder de naam Diabetes Voetencheck. Meer informatie over de app en aangesloten podotherapiepraktijken is te vinden op https://www.diabetesvoetencheck.nl/. Momenteel maken er al zo’n 400-500 patiënten gebruik van de app.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!