4 Tips Koolhydraatarm BBQ’en

 • Tip 1: Bemachtig een gratis koolhydraatarm BBQ receptenboek
  Download ons gratis BBQ recepten e-book, met daarin 8 heerlijke koolhydraatarme recepten.
  Tip 2: Maak je sausjes zelf
  In de sausjes zitten vaak veel koolhydraten (lees: suikers). Maak ze dus lekker zelf. Weet je niet hoe dat moet? Schaf dan het boek Allermakkelijkste BBQ Boek Ter Wereld aan. Soms heb je maar 3 ingrediënten nodig om iets lekkers in elkaar te toveren. Ook Gegrild en Geroosterd is een aanrader!
 • Tip 3: Skip de aardappel in salades
  Je kent ze wel: de aardappelsalades, slaatjes of pastasalades. Bomvol koolhydraten en calorieën. Vermijd aardappel en pasta zoveel mogelijk en eet in plaats daarvan lekker veel groenten of eiwitrijke producten (olijfolie, noten, vette vis, eieren, etc.). Veel soorten groente zoals tomaat, paprika, champignons en courgette zijn extra lekker als je ze marineert en grilt op de barbecue.
 • Tip 4: Zorg voor koolhydraatarm brood ipv stokbrood
  Op bijna iedere BBQ is stokbrood met kruidenboter aanwezig. Om de verleiding te kunnen weerstaan, neem je gewoon lekker je eigen koolhydraatarme knoflookbrood mee. Snijd deze in kleinere stukjes en voilà, ook jij kunt meedoen!

Heb jij nog een extra tip voor ons? Mail deze dan naar info@voluitlevenmetdiabetes.nl en wie weet zetten we jouw tip erbij! Je mag de tip ook altijd onder het Facebookbericht hierover plaatsen.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!