Het zijn helaas niet alleen meer ouderen die diabetes type 2 krijgen.

Vroeger noemden we het ouderdomssuiker, tegenwoordig gebruiken we met name de term diabetes type 2. Dit omdat ‘ouderdomssuiker’ al lang niet meer iets is dat alleen mensen op leeftijd kunnen krijgen. Ook steeds meer jonge mensen krijgen de diagnose gesteld.

Diabetes wordt ook wel suikerziekte of ouderdomssuiker genoemd. De aandoening komt echter tegenwoordig ook steeds vaker bij jonge(re) mensen voor. Een belangrijke oorzaak van deze verschuiving is een ongezond leefpatroon, dat op alle leeftijden voorkomt. Ongezonde voeding, te weinig beweging en overgewicht spelen een grote rol bij de ontwikkeling van diabetes type 2.

Voorkomen van ouderdomssuiker / diabetes type 2
In feite is het simpel: draai de risicofactoren om. Dat wil zeggen: zorg voor voldoende beweging, eet gezond, val af, stop met roken. Ook voldoende ontspanning en een goede nachtrust zijn van belang, deze factoren helpen namelijk mee om een gezond gewicht en een stabiele bloedsuiker te krijgen en houden.

Voluit Leven met Diabetes
Ons platform Voluit Leven met Diabetes staat boordevol tips en idee├źn over hoe je je leefpatroon op een positieve manier kunt veranderen. Ook vind je in onze voluitlevenmetdiabetes.nl shop veel producten die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Leestip: hoe kun je diabetes type 2 voorkomen?

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?