Wil jij ook minder onnodige suiker in je eten? Doe mee met de Suiker Terugroepactie.

Zonder dat we er erg in hebben, krijgen we te veel suiker binnen. Bijvoorbeeld verborgen in levensmiddelen als kant-en-klare saus of vruchtenyoghurt. Dat moet anders, vindt het Diabetes Fonds. De Suiker Terugroepactie van het fonds is een oproep aan de voedingsindustrie om minder suiker in producten te stoppen.

De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om niet meer dan 12,5 (vrouwen) tot 15 (mannen) suikerklontjes per dag binnen te krijgen. Nederlanders zitten gemiddeld op zo’n 20 klontjes (!). Te veel suiker leidt tot overgewicht en dat vergroot de kans op het ontstaan van diabetes type 2.

Wat kan ik doen?
Met de Suiker Terugroepactie van het Diabetes Fonds kun je producten selecteren met veel suikers erin. Deze kun je dan via Facebook delen om mensen hiervan bewust te maken. Je kunt ook zelf een product uploaden waarvan je vindt dat het te veel suiker bevat. Hiermee geef je een duidelijk signaal af aan de voedingsmiddelenindustrie.

Ik wil minder suiker eten!
Uiteraard kun je zelf ook starten met minder suiker eten. Lees voor tips ons artikel met vijf tips tips om te minderen met suiker. Daarnaast is het goed om op de etiketten van een product te kijken wat erin zit. Deze artikelen helpen je alvast enkele producten met veel suiker erin te herkennen: Wist je dat…? Er in deze 10 etenswaren meer suiker zit dan je denkt? en Hoeveel suikerklontjes zitten er in..?

Wil je minder verborgen suikers binnen krijgen? Maak dan je eigen saus of soep en gebruik geen pakjes en zakjes. In veel pakjes en zakjes is suiker verwerkt, wat voor een deel de smaak bepaalt. Misschien moet je in het begin even wennen aan vers, onbewerkt eten, want flauw van smaak. Geef niet meteen de moed op!

Ik mis de zoete smaak van suiker. Wat nu?
Mocht je echt de zoete smaak van suiker missen, probeer dan eens stevia. Deze suikervervanger is ideaal voor in cakes, toetjes, gebak, thee of koffie.

In de shop van voluitlevenmetdiabetes.nl vind je producten van Greensweet Stevia. Zij gebruiken enkel zuivere stevia met een hoog percentage aan steviolglycosiden (98%) en zonder kunstmatige toevoegingen. Alleen zuivere Stevia is vrij van koolhydraten, calorieën en suikers. Daarnaast is de glycemische index nul. Stevia is daardoor een geschikte, veilige suikervervanger.

Ken jij Stevia al? Wat vind je ervan?

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!