Suikervrije chocoladelolly’s

Suikervrije chocoladelolly’s trakteren wordt nu nog leuker én een stukje gezonder. Ook lekker om je kind mee te geven als tussendoortje voor op school. Onderstaand recept is van Jessica Mendels. Wil je zien hoe zij ze maakt? Bekijk dan de video onder de bereidingswijze.

Bereidingswijze

  1. Voordat je aan de slag gaat is het handig om alvast ruimte te maken in de koelkast waar je 1 plank met de chocolade lolly’s, of als je ze voor de hele klas maakt, meerdere planken kan plaatsen.
  2. Ik hak de chocola in stukken en leg deze in een schaaltje die past op een pan die ik met wat water gevuld heb en op het fornuis zet. Op deze manier laat ik de chocola smelten, ook wel bekend als au-bain-marie. Al roerend smelt de chocola totdat er geen klontjes meer inzitten. Zodra de chocola gesmolten is, haal ik het schaaltje van de pan en zet hem op het aanrecht. Zorg dat het water niet met de chocola in aanraking komt, want dan is de chocola verpest.
  3. Op een vel bakpapier, die ik op een snijplank heb liggen, maak ik 6 dotjes chocola, op ieder dotje leg ik een houten ijslolly stokje. Hier overheen schep ik op ieder stokje een schepje chocola en deze versier ik. Je kan allemaal verschillende chocololly’s maken of je beperken tot allemaal dezelfde. Mijn favoriete versie is toch wel die met popcorn, omdat het er zo mooi uitziet en ze zo lekker kolossaal zijn en dat toont heerlijk! Zeker voor kinderen van wie de ogen meestal groter zijn dan de maag.
  4. Als ik de popcorn in de gesmolten chocola duw, laat ik nog wat streepjes chocola over de popcorn heen lopen vanaf mijn lepel, terwijl ik mijn lepel heen en weer beweeg boven de popcorn. Hetzelfde kan je met de andere genoemde ingrediënten doen, combinaties maken of natuurlijk het leukste; je kinderen laten helpen!
  5. Zodra ik klaar ben met versieren, leg ik de snijplank met de nu nog zachte chocoladelolly’s een half uur in de koelkast. Na een half uur haal ik de snijplank uit de koelkast en kan ik de versierde chocoladelolly’s zo van het bakpapier opwippen. De traktatie is nu klaar om uit te delen!

Bekijk hoe Jessica de lolly’s maakt

De voedingswaarden zijn voor dit recept alleen berekend voor de pure suikervrije chocoladereep van 42 gram. De versiering of toppings komen bovenop deze waarden. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!