Tv-presentatrice Jessica Mendels pleit voor ‘minder zoet’. Lees het interview met Jessica Mendels over minder suiker.

Tv-presentatrice, actrice en suikervrij-voorstander Jessica Mendels (36) snapt niet waarom het ‘zielig’ is als je kind geen snoepjes krijgt als tussendoortje of traktatie, maar een fruit- of groente snack: ‘Weet je wat pas zielig is? Acht keer per dag prikken en met bolussen bezig zijn terwijl je kind* pas 4 of 5 jaar oud is. Op zo’n jonge leeftijd die verantwoordelijkheid dragen, dat is pas zielig’.

*Jessica en haar dochter hebben beide een erfelijke vorm van diabetes, type MODY.

Missie: minder zoet de standaard maken
Mendels, bekend van programma’s als CampingLife op RTL4 en Body, Mind and Guilty Pleasures op Ziggo Sport, streeft ernaar om deze generatie een beter alternatief voor (geraffineerde) suikers te bieden. ‘Ik veroordeel mensen die wel raketjes eten echt niet, maar ik geef mijn kind enkel ijs zonder toegevoegd suiker, het liefst eentje die voor 100% uit echt fruit bestaat.’

Het liefst zou Mendels willen dat er strenge regels op scholen komen, waarbij er niet meer op Haribo’s wordt getrakteerd, maar op gezonde traktaties. Jessica: ‘Is er een feestje op school? Dan geen chocokikkers geven, maar lekkere fruitspiesen of chocoladelollies die zijn gemaakt van suikervrije pure chocolade’.

Geen grijs gebied in suikervrij leven
Zelf hanteert de Haagse Jessica ook behoorlijk strikte regels in haar eigen leven. Voor haar compleet suikervrij en niks er tussenin: ‘Het is behoorlijk zwartwit, maar dat past nou eenmaal goed bij mijn karakter. Dat grijze gebied tussen helemaal suikervrij of een beetje suikervrij vind ik moeilijk, ik snap dat niet. Neem bijvoorbeeld een waterijsje: Wanneer zou ik die dan mogen eten? Als de mussen dood van het dak vallen misschien? Ik weet het niet, dus doe ik het maar helemaal niet’.

Jessica: ‘Bovendien reageer ik heel sterk op geraffineerde suikers in voeding. Daarnaast zie ik op mijn glucosemeter meteen een enorme piek in mijn bloedsuikerspiegel als ik tarwe eet. Bestaat het product bijvoorbeeld uit volkoren spelt of rogge dan is er niets aan de hand. Op een gegeven moment kom je erachter wat goed voor jou werkt, geraffineerde suikers en tarwe laten staan werkt voor mij en mijn gezin’.

Ben jij ook op de suikervrij-toer? Dan willen wij heel graag jouw beste tip horen om een suikervrij leven vol te houden. Laat je tip achter onder dit bericht op Facebook. Wil jij zien hoe Jessica een suikervrije traktatie maakt? Kijk dan haar video met recept, speciaal ontwikkeld voor voluitlevenmetdiabetes.nl.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!