Minder medicatie door Keer Diabetes2 Om; het is mogelijk met het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om van Voeding Leeft. Met dit programma ga je in zes maanden tijd jouw patroon van voeding, beweging, slaap, ontspanning en medicatie onder de loep nemen en drastisch verbeteren. Het doel: het omkeren van diabetes type 2.

Het programma is enorm succesvol! Maar liefst 62 procent van de deelnemers heeft na twaalf maanden geen of minder diabetesmedicatie nodig. En dat terwijl dit percentage bij mensen die alleen de ‘standaardzorg’ voor diabetes type 2 krijgen zeven procent is. Nog een positief resultaat: 92 procent van de deelnemers lukt het om de diabetes type 2 geheel of gedeeltelijk om te keren. Ten slotte hebben deelnemers gezondere bloedsuikerwaarden, een lagere HbA1c en vallen ze gemiddeld 8,4 kilo af.

Hanno Pijl: Vermijd symptoombestrijding Diabetes2 met medicatie

Leefstijlverandering is het enige medicijn tegen diabetes type 2, stelt Hanno Pijl, hoogleraar Diabetologie LUMC. Alleen zo kun je genezing bewerkstelligen. Dat Pijl een groot voorstander van leefstijl als medicijn is wisten we al uit het interview ‘Ongezonde leefstijl komt als boemerang terug’ en de video ‘Vermijd alles wat de industrie heeft aangeraakt’. Hierin pleit hij voor het aanpakken van diabetes type 2 bij de wortels, in plaats van alleen de symptomen met medicatie te bestrijden.

Ik wil meedoen aan Keer Diabetes2 Om

Het leefstijlprogramma is er om jou te laten zien wat leefstijl als medicijn kan doen voor je gezondheid. Als je diabetes type 2 hebt en medicatie gebruikt, moet je aan onderstaande eisen voldoen. Je komt in aanmerking als je:

  • de Nederlandse taal beheerst;
  • bereid bent tot leefstijlverandering;
  • overgewicht hebt (BMI>25) en/of vergrote buikomvang;
  • niet ouder bent dan 70 jaar (tot 75 jaar in overleg).

Meer informatie over Keer Diabetes2 Om

Op de website van het leefstijlprogramma vind je meer informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars, de werkwijze en hoe je je kunt aanmelden. De boeken van Hanno Pijl vind je in onze webshop. Wil jij zelf al starten met gezonder eten door middel van een koolhydraatarm dieet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book (pdf) met daarin 8 overheerlijke koolhydraatarme BBQ-recepten.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!