Een gezonde leefstijl als medicijn! Het werkt echt, maar hoe pak je dit aan? Tip: Keer Diabetes 2 Om.

Zorgverzekeraar VGZ ontwikkelde een interessant groepsprogramma, Keer Diabetes2 Om, waarin je in een half jaar tijd werkt aan een structurele verbetering van je levensstijl.

In het Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma werk je in een half jaar tijd naar een structurele leefstijlverbetering. Het begeleidingsteam van Voeding Leeft coacht en begeleidt je hierin op een positieve en inspirerende manier. De afgelopen drie jaar hebben al vele deelnemers goede resultaten geboekt. Hun ervaring leert dat je al snel verschil ziet en ervaart, met name in je bloedsuikerspiegel, taille en gewicht. En bovendien in hoe je je voelt: een stuk fitter en vitaler! Bovendien keert ruim tweederde van de deelnemers zijn diabetes om en kan na het programma met minder of geen medicatie af.

Tip: Keer Diabetes 2 Om
Tijdens het programma leer je hoe je op een eenvoudige, lekkere en praktische manier je eetlust en lichaamsgewicht onder controle krijgt. Je gaat niet per se minder eten, maar wel anders eten. Vaak is dat anders – verrassend genoeg – méér en bovendien smaakvoller. Daarnaast gaat je aan de slag met belangrijke zaken zoals beweging, stress en ontspanning. Zie hier enkele ervaringen van deelnemers:

Bert: “Mijn medicijngebruik is met de helft gereduceerd en in een half jaar tijd ben ik 13 kilo aan gewicht verloren.”

Ellen: “Het is niet alleen voeding, het is een hele levenswijze die je wijzigt.”

Anette: “Ik ben in zes maanden 11 kilo afgevallen en gebruik bijna geen insuline meer. En ik barst van de energie.”

Kijk op de website keerdiabetesom.nl voor meer informatie over deelname, inhoud en vergoedingen vanuit de zorgverzekering.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!