Vis met bietstamppot

Zin in stamppot vanavond? Alleen dan net even iets anders? Probeer eens deze heerlijke bietenstamppot met kabeljauw. De kabeljauw stoof je in bakpapier in de oven, waardoor deze boterzacht wordt. Bieten zijn rijk aan nitraat, wat weer wordt omgezet in stikstofmonoxide. Het effect is dat de bloedvaten verwijden en de bloeddruk daalt. Het heeft dus een bloeddrukverlagende werking!

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Knip voor de vispakketjes 4 vierkante vellen uit bakpapier. Verdeel de kabeljauw in vier gelijke stukken en leg ze in het midden van elk vel.
  • Om smaak toe te voegen aan de vis, hak je wat dille grof en leg je deze samen met wat klontjes boter er overheen.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Vouw de pakketjes dicht, maar giet er door de opening nog een beetje witte wijn bij. Maak de pakketje dicht met een touwtje.
  • Laat de vis in de oven in ± 15 minuten gaar worden.
  • Kook intussen de aardappelen in water in twintig minuten gaar. Doe een beetje zout bij het water voor extra smaak.
  • Breng in een andere pan de bieten in ruim water aan de kook. Wrijf de schil van de bieten en kook ze in drie minuten klaar.
  • Ondertussen snijd je de lente-uit in ringetjes.
  • Verwarm ook de crème fraîche op laag vuur. Voeg er de rest van de dille aan toe en breng met zout en peper op smaak.
  • Als de bieten gaar zijn stamp je ze samen met de aardappelen tot een grove stamppot. 
  • Om het af te maken roer je er de warme crème fraîche door en de lente-uit plus veldsla. Serveer de vispakketjes ernaast. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!