Leer in 7 stappen meer over je diabetes type 2

Of je nu net de diagnose hebt gekregen of al (iets) langer diabetes type 2 hebt: er komt veel op je af. Van voeding en beweging tot acceptatie en medicatie. Dan is het fijn als een ervaringsdeskundige je meeneemt in al deze onderwerpen. In de online cursus Leven met diabetes type 2 van Diabetesvereniging Nederland (DVN) leer je in 7 stappen meer over je diabetes type 2.

Inhoud van de cursus ‘Leven met diabetes type 2’

De online cursus bestaat uit een mix tussen theorie, praktische opdrachten over je eigen situatie, contact met een coach en online bijeenkomsten met andere deelnemers. Je wordt onderdeel van een klein groepje mensen met diabetes type 2. Ongeveer om de twee weken is er een online bijeenkomst om onder begeleiding van de coach ervaringen uit te wisselen.

Tussendoor ga je online op je eigen tempo aan de slag met het doornemen van de theorie, op een toegankelijke en interactieve manier. Je ontvangt daarnaast een werkboek met opdrachten rond je eigen situatie. De cursus geeft je zo inzicht in je diabetes en in wat voor jou werkt, zodat je zelf aan het roer van je leven met diabetes staat. Je kunt veel bereiken als je bepaalde gewoonten aanpast. Misschien heb je zelfs minder of geen medicatie meer nodig.

Ervaring van een cursist

Joop Bouwsma (74, diabetes type 2) volgde vier jaar geleden de cursus Leven met diabetes: “Ik wilde meer leren over diabetes type 2 om complicaties in de toekomst te voorkomen. Natuurlijk kreeg ik informatie van mijn huisarts en diabetesverpleegkundige, maar tijdens de cursus gingen we veel dieper in op hoe je lichaam werkt. Er was meer tijd om in te gaan op mijn situatie waardoor ik inzicht kreeg in wat voor mij werkt. Ik leerde ook veel van het uitwisselen van ervaringen met anderen. Nu, vier jaar later, heb ik er nog steeds veel aan. Ik eet koolhydraatarm en beweeg meer, met positieve gevolgen voor mijn waarden. Dankzij de cursus ben ik niet afhankelijk van de kennis van zorgverleners en sta ik sterker in gesprekken.”

Meld je aan!

De cursus start aan het begin van elke maand (bij voldoende deelnemers). Als premium lid van voluitlevenmetdiabetes betaal je €25 voor de online cursus Leven met diabetes, niet-leden €49,99.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!