3 tips om positief te blijven bij diabetes

  1. Zet kleine, haalbare stapjes
    Het lijkt misschien een open deur, maar als je te snel te veel van jezelf vraagt en probeert om alles in één keer goed te doen, raak je geheid teleurgesteld. Wees niet te streng voor jezelf en verdeel je verbeterpunten in haalbare stukken. Dus niet je bloedsuikerspiegel iedere dag perfect willen houden en iedere dag strikt koolhydraatarm willen eten tegelijkertijd, maar één voor één.
  2. Zoek steun en hulp
    Je hoeft niet altijd alles alleen te doen. Soms heb je wat extra hulp nodig. Daarvoor kun je natuurlijk je zorgverlener (huisarts, internist of diabetesverpleegkundige) benaderen. Steun van iemand die ook diabetes heeft en dus weet waar je het over hebt, kan ook fijn zijn. Het Trefpunt is een online community voor iedereen die te maken heeft met diabetes. Daar kun je in gesprek met gelijkgestemden.
  3. Focus op het positieve
    Het zit in de mens om te focussen op alles wat fout gaat en dat te willen verbeteren. Maar je komt verder als je het omdraait: focus op het positieve en neem dat als uitgangspunt om de minder goede punten aan te pakken. Met andere woorden: minder in je zwakte zitten, meer in je sterkte. Bedenk ook wat je al goed doet met je diabetes en beloon jezelf daarvoor. 

Wat is jouw persoonlijke tip als het om diabetes gaat en positief blijven? Wat helpt jou als je er even doorheen zit? Laat het ons onder dit bericht op Facebook weten.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!