Op Voluit Leven met Diabetes vind je heerlijke recepten waar je uit kunt putten, maar meer ideeën zijn uiteraard nooit verkeerd. Hierbij 5 leuke online adressen die vol staan met fijne koolhydraatarme of -beperkte recepten:

Waar haal je nu je dagelijkse receptinspiratie vandaan? Wij bieden je op ons platform lekkere en gezonde recepten, maar geven je ook graag tips voor sites met verantwoorde, koolhydraatarme maaltijden die niet mogen ontbreken tussen je favorieten. Eat your heart out:

Focus on Foodies
Lianne laat je op haar website kennismaken met gezond eten en leven en waarom dat makkelijker is dan je denkt. Naast heerlijke recepten deelt ze nog veel meer tips op Focusonfoodies.nl, bijvoorbeeld op het gebied van sporten. Onder het kopje ‘Food’ vind je recepten geschikt voor mensen die suikervrij willen eten, koolhydraatarm, vegetarisch/veganistisch, etc. Wat dacht je bijvoorbeeld van de eiwrap met zalm en avocado? Of de aubergine lasagne?

Voedzaam & Snel
Jennifer en Sven zijn van mening dat “ons ‘normale’ dieet te veel koolhydraten en geraffineerde suikers bevat”. Koolhydraten helemaal vermijden doen ze niet. Voedzaam & Snel eten omschrijven ze als koolhydraat neutraal. Voedzaamensnel.nl biedt erg makkelijke maar originele recepten voor bijvoorbeeld suikervrije gerechten. Hoe klinkt ei gebakken in een paprikaring? Of komkommertoastjes met blauwe kaas en peer, in de oren? Probeer het eens!

Oanh’s Kitchen
Oanh (spreek uit als Johan, maar dan zonder de J) is nog niet heel lang bezig met schrijven, recepten publiceren en fotograferen, maar heeft ondertussen al twee kookboeken gemaakt en een eigen webshop met spullen gelanceerd om koolhydraatarm te eten en koken. Alle gerechten op Oanhskitchen.nl zijn bedoeld om de koolhydraatinname te beperken en bij ieder recept staat de hoeveelheid aan koolhydraten vermeld.

Francesca Kookt
Francesca houdt van eten en kan er intens van genieten, en dat zie je terug in haar recepten! Als je in de zoekbalk van Francescakookt.nl op ‘koolhydraatarm’ zoekt, krijg je een keur aan gerechten te zien die prachtig zijn gefotografeerd. Courgettepasta met walnootpesto, peer-pastinaaksoep, maïssoep met kokos en geroosterde kip; slechts een opsomming van de vele overheerlijke kookideeën.

Bij deze heb je weer even een boost aan inspiratie gekregen! Dus, wat eten we vandaag? Mocht je er nog niet uit zijn, kijk dan op onze receptenpagina voor jouw dagelijkse portie inspiratie.

Het Coronavirus (COVID-19) en diabetes

Voor informatie over het Coronavirus (COVID-19) en diabetes ga je naar dvn.nl.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!