Hoe ervaar jij onze producten?

Diabetes vraagt om goede zelfzorg en een gezonde leefstijl. Wij helpen jou daar graag bij met informatie en passende producten. Hoe ervaar jij deze producten? Doen ze wat ze beloven te doen? Zou je het product aan een ander aanraden en zo ja, waarom? We vroegen het aan jullie.

Dit vond het panel van de producten

Diatesse-bloedglucosemeter-startpakket
“Afgelopen weken heb ik de bloedglucosemeter van diatesse uitgeprobeerd. Ik vond het erg fijn om te mogen testen omdat ik type 2 heb en dus niks vergoed krijg en daardoor ook niet weet wat mijn suikers doen bij bepaalde voeding.
 
Die meter is erg goed bevallen, de meter is zeer makkelijk in gebruik en het beeldscherm is helder en duidelijk. Ik heb gemeten op verschillende momenten van de dag, de waardes waren gelukkig Vaak goed tot redelijk en soms eens wat te hoog.
 
Ik beveel de meter zeker aan, vanwege het gebruiksgemak maar ook omdat de strips en lancetten voor deze meter zeer betaalbaar zijn en dat is wel anders geweest. Het enige jammere vind ik dat ik de meter niet verbonden kreeg met de app.”

A. van Dijk
FeetCare voetcreme
“Na het gebruik van FeetCare Original diabetes breng ik hierna mijn bevindingen over deze voetcrème:
 
FeetCare Original diabetes voetcrème moest ik royaal insmeren. Dat kwam neer op zo’n 30 behandelingen uit een tube van 150 ml. Of ik heb het te royaal gedaan, maar ik kwam net niet uit voor 30 behandelingen.

Na elke behandeling kreeg ik een heerlijk verfrissend gevoel en de crème smeerde ook fijn uit. Het drukpunt op de tube was ook heel fijn. Zelfs tot het laatst kwam de crème er makkelijk uit. Bij Hypogeen voet-beencrème (pompje), die ik via mijn pedicure bestel, blijft er altijd onderin een laagje zitten. De FeetCare crème trekt snel in de huid en plakt niet. Als ik het resultaat met Hypogeen moet vergelijken merk ik hier weinig van. Wel wat de prijs betreft. Voor Hypogeen betaal ik € 17,25 voor 300 ml. FeetCare betaal ik dus bijna het dubbele. Verzendkosten niet meegerekend.
Resultaat dus: Voelt verfrissender aan maar de prijsverhouding met Hypogeen is wel een heel groot verschil.”

F. Teunissen
Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen
Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen
“De reden dat ik dit wil testen is omdat ik nu 10 jaar diabetes type 2 heb en ondanks medicatie mijn bloedsuikerspiegel niet omlaag krijg, om mijn diabetes om te keren of er van af te komen. Ik heb geen overgewicht (meer) door anders te eten maar toch blijven mijn waardes te hoog. 

Ik heb diverse recepten uitgeprobeerd. Mijn ervaring is dat de recepten grotendeels heel smakelijk zijn en goed in verhouding met de ingrediënten, echter zijn er ook wat recepten die ik niet meer op die manier zal maken zoals de snelle kaasbroodjes. Dit recept is veel te zout, door het gebruik van kaas én het zout. Eigenlijk niet eetbaar. De poffertjes smaken heerlijk maar duren wel langer voordat ze klaar zijn en zijn dunner. De rode curry met bloemkoolrijst is heel smakelijk en redelijk snel klaar als je de tijd van het snijden niet meetelt. De Courgetti- scampi is lekker maar persoonlijk wordt er teveel roomkaas gebruikt en overheerst hierdoor een beetje.

Verder kloppen de recepten wel en is het resultaat goed te noemen. Het boek heeft een duidelijke indeling. De weekmenu’s passen niet bij mij. Het is zeer zeker de moeite waard om de recepten te blijven gebruiken. 
 
Mijn gewicht is afgenomen met 7 ons. Mijn bloedglucose is niet gemeten omdat dit 1x in het kwartaal gebeurt. Ik prik niet elke dag.”

I. van Kralingen
Ketokuur
Ketokuur ‘Een nieuw leven in 14 dagen’
“Ik wilde het boek graag testen in de hoop dat het helpt om mijn gewicht stabiel te houden. In overleg met mijn zorgverlener volg ik niet de hele kuur omdat ik niet weet hoe het zal gaan met de ketonen bij diabetes type LADA.

Ik gebruik de recepten zeker, want ze zijn lekker en goed! Het helpt mij in ieder geval op dagelijkse basis om mijn suiker waarden op orde te houden op het moment dat ik kies voor een Keto dag. Dat kan ik al bevestigen door mijn glucose waarden te meten. Ik hoef met deze recepten geen korte termijn insuline te spuiten, en de waarden blijven stabiel.

Bovendien zijn het zeer smakelijke recepten, die ook nog eens eenvoudig en snel te bereiden zijn. Je hebt er weinig bijzondere ingrediënten voor nodig, zeker als je een beetje bekend bent met de Aziatische keuken.

Ik kan dus helaas niets zeggen over hoe ik me energetisch voel na twee weken kuur. Ook niet of ik een tekort aan voedingsstoffen binnen krijg, met name B vitaminen. Ik denk dat er zeker een gewichtsverlies te verwachten is, maar dat kan ik niet bevestigen.

De recepten vereisen even een aanpassing op eetgewoonten, omdat de “massa” (rijst, aardappelen etc) er niet in zit. Voor mijn man werkt het als volgt: we eten samen volgens recept, en voor hem koken we er nog een beetje Koolhydraten bij (hij doet de hele dag fysiek zwaar werk en heeft behoefte aan de extra energie vanuit de KHD).”

N. van Dijk

Deel je ervaring

Heb jij een product besteld in de webshop? Laat een ander dan weten of het beviel en of je het zou aanraden aan een ander door een beoordeling achter te laten op de betreffende productpagina. Zo help je een ander bij het maken van een keuze.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!