Volgens de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad moeten volwassenen minstens 150 minuten per week aan matig tot intensieve beweging doen. Dat houdt bijvoorbeeld een stevige wandeling in, of een flink stuk fietsen. Kortom, lekker sportief in de zomer zijn!

Wij snappen dat je in de zomervakantie soms liever lui dan moe bent. Even wat afstand nemen van het dagelijkse leven is uiteraard ook niet verkeerd. Toch willen wij je uitdagen om in beweging te komen. Je zult zien dat je er extra energie voor terug krijgt. Bovendien heeft sporten een positieve uitwerking op je bloedsuikerspiegel.

Wil je lekker sportief zijn in de zomer? Hier onze drie tips speciaal voor de zomer:

  1. Klimmen en klauteren; Speelbos OERRR 

Heb jij kinderen of kleinkinderen? Neem ze mee naar Speelbos OERRR in ’s Graveland. Daar kunnen de kids zich helemaal uitleven met modder, zand en klimtoestellen. Zowel geschikt voor de allerkleinsten (0-4) als de wat oudere groep (4-12). Meer leuke kidsactiviteiten voor in de zomer?

  1. Rondje fietsen; Ronde van Nederland

We hebben al eerder de 5 mooiste fietsroutes met een elektrische fiets neergepend, maar daar voegen we graag de Ronde van Nederland aan toe. De naam zegt het al: je maakt een rondje Nederland op de fiets. Maar liefst 1300 kilometer fietsen. Maak er dus meteen maar een fietsvakantie van. Elektrische fiets nodig voor wat extra ondersteuning? Bekijk onze voordelige Batavus en Sparta –abonnementen. Of koop je liever een e-bike? Bekijk dan ons assortiment elektrische fietsen.

  1. Wadlopen; Wadlopen Waddeneilanden 

Wil jij een echt bijzondere wandeling maken? Ga dan wadlopen. Er zijn verschillende tochten mogelijk, met verschillende niveaus en afstanden. Je kunt oversteken naar Rottumeroog, Ameland en Schiermonnikoog. Overige mooie wandelroutes?

Heb jij nog een sportieve zomeractiviteit toe te voegen aan dit rijtje? Laat het ons vooral op Facebook weten!

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!