Volgens de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad moeten volwassenen minstens 150 minuten per week aan matig tot intensieve beweging doen. Dat houdt bijvoorbeeld een stevige wandeling in, of een flink stuk fietsen. Bij lekker weer is de kans groter dat je meer gaat bewegen, dus wees sportief in de zomer!

Drie beweegtips voor de zomer

Wij snappen dat je in de zomervakantie soms liever lui dan moe bent. Even wat afstand nemen van het dagelijkse leven is uiteraard ook niet verkeerd. Toch willen wij je uitdagen om in beweging te blijven. Je zult zien dat je er extra energie voor terug krijgt. Bovendien heeft sporten een positieve uitwerking op je bloedsuikerspiegel. Dus wil je lekker sportief zijn in de zomer? Dit zijn onze drie tips speciaal voor de zomer.

1. Klimmen en klauteren

Heb jij kinderen of kleinkinderen? Neem ze mee naar Speelbos OERRR. Daar kunnen de kids zich helemaal uitleven met modder, zand en klimtoestellen. Zowel geschikt voor de allerkleinsten (0-4) als de wat oudere groep (4-12). De speelbossen van OERRR zijn te vinden door het hele land.

2. Rondje fietsen

We hebben al eerder de 5 mooiste fietsroutes met een elektrische fiets gedeeld, maar daar voegen we graag de Ronde van Nederland aan toe. De naam zegt het al: je maakt een rondje Nederland op de fiets. Maar liefst 1300 kilometer fietsen. Je kan er een sportieve fietsvakantie van maken. Een elektrische fiets kan je de nodige ondersteuning bieden.

3. Wadlopen

Wil jij een echt bijzondere wandeling maken? Ga dan wadlopen op de Waddeneilanden. Er zijn verschillende tochten mogelijk, met verschillende niveaus en afstanden. Je kunt oversteken naar Rottumeroog, Ameland en Schiermonnikoog. Overige mooie wandelroutes?

Heb jij nog een sportieve zomeractiviteit toe te voegen aan dit rijtje? Laat het ons vooral weten op Facebook!

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!