Heb je hem al eens voorbij zien komen? De Veggie Magic? Ofwel, spiraalsnijder. Het is een populair keukenhulpje in de koolhydraatarme keuken. Je maakt er bijvoorbeeld heerlijke pasta’s mee, gemaakt van courgette, aubergine of wortel. Maar ook salades van groente of fruit behoren tot de mogelijkheden. Onderstaande vier tips laten je zien hoe je met een Veggie Magic (spiraalsnijder) kookt.

Wil jij ook graag met een Veggie Magic koken? Je krijgt nu bij je eerste bestelling op een DVN Maaltijdbox van Ekomenu een GRATIS Veggie Magic cadeau! Daarmee sla je twee vliegen in één klap. De DVN Maaltijdbox zorgt voor minder stress over het eten, een gezonde maaltijd met liefst 200 gram groenten en de juiste verhouding aan voedingswaardes volgens de richtlijnen van de Nederlandse Diabetes Federatie. De groentesnijder zet je direct in om een zetmeelrijke pasta te vervangen door groentespaghetti. Ga nu naar de site van Ekomenu en bestel om je Veggie Magic in huis te halen.

4 Tips om te koken met een Veggie Magic

  1. Natuurlijk wil je weten hoe een spiraalsnijder werkt. Want hoe krijg je die perfecte spaghettislierten van courgette of wortel? In deze video over de Veggie Magic spiraalsnijder wordt getoond hoe je dit keukenhulpje het beste kunt gebruiken. Let op: de video is in het Duits!
  2. Wat moet je vooral niet doen met een groentesnijder? Te zachte groente- of fruitsoorten zijn niet geschikt om slierten mee te snijden. Zo is het binnenstuk van de komkommer te zacht. Vermijd ook groentes met zaadjes of diepe holtes in de kern. Nog een handige tip: laat de schil van groente en fruit zitten. De schil zorgt voor stevigheid.
  3. Groenten of fruit met een (relatief) rechte vorm/rechte afwerking werken het beste.
  4. Het handigste is om met het dikste uiteinde van groente of fruit te beginnen. Zorg er ook voor dat het product niet te groot is, maar ook niet te klein.

Op voluitlevenmetdiabetes.nl staan een aantal recepten waarbij je de spiraalsnijder goed kunt gebruiken. Wat dacht je van courgettini met tonijn en ansjovis? Of bietsalade met makreel?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!