Medicatie helpt mensen met diabetes type 2, maar geneest de ziekte niet. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat mensen beter kunnen worden van leefstijlinterventies. Keer Diabetes2 Om is een programma voor mensen met diabetes type 2, ontwikkeld door stichting Voeding Leeft. 

Bij Keer Diabetes2 Om wordt voeding, beweging, ontspanning en slaap ingezet als medicijn. Tegelijkertijd verbeteren de bloedsuikerwaarden en wordt de medicatie afgebouwd. Dit heeft als resultaat dat deelnemers hun diabetes type 2 kunnen ‘omkeren’. En dit lukt! Na één jaar heeft 71% van de deelnemers gezondere bloedsuikerwaarden en gebruikt 30% helemaal geen diabetesmedicatie meer.  

Stoppen met insuline spuiten 

Sinds 2014 hebben al ruim 1500 mensen deelgenomen. Oud-deelneemster Marjo vertelt hierover: “Bijna vier jaar geleden moest ik insuline gaan spuiten. Ik probeerde al een paar jaar met pillen mijn diabetes type 2 onder controle te krijgen. Dit lukte echter niet; de bloedwaardes bleven te hoog. Jaren waarin ik me steeds slechter voelde en steeds minder energie had; alles was teveel, alles kostte veel moeite, ik verloor mijn plezier in het leven. Begin 2017 ben ik begonnen aan het programma van Keer Diabetes2 Om. Vanaf de eerste dag voelde ik me al beter. Insuline spuiten hoefde niet meer en ik ging anders eten en bewegen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik mijn leven weer terug heb! Het geeft mij een fit, energiek en blij gevoel.” 

Zelf meedoen met Keer Diabetes2 Om? 

De groepsprogramma’s van Keer Diabetes2 Om starten regelmatig op zeven verschillende locaties in Nederland. Personen die jonger zijn dan 76, medicatie voor diabetes type 2 gebruiken en een vergrote buikomvang hebben, komen in aanmerking voor het programma. Het programma wordt bijna volledig vergoed door verzekeraars VGZ, IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt, ZEKUR, Zorgzaam, Pomovendum, National Academic en Besured. 

Eerst meer informatie ontvangen over het programma? Op de vrijblijvende informatiebijeenkomsten stel je je vragen aan het medisch begeleidingsteam en oud-deelnemers. 

Hier lees je meer verhalen van mensen die met behulp van leefstijlverbetering hun diabetes type 2 hebben omgekeerd!

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!