Gevulde paprika

Een echt feestje voor de smaakpapillen: het recept voor de gevulde paprika. Gevuld met witte bonen, kaas, tomaten en eieren is deze paprika “gevuld” genoeg!

Bereidingswijze

  • Maak de ui, de knoflook en de tomaten schoon.
  • Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
  • Laat de witte bonen uitlekken.
  • Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
  • Voeg de tomaten toe en smoor dit zacht.
  • Schep de helft hiervan in een pan.
  • Schep de witte bonen door de overgebleven ui en tomaat.
  • Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg een beetje bouillon toe als de massa te stijf is.
  • Schenk de rest van de bouillon in de pan bij de tomaten.
  • Klop de eieren los en schep ze met de kaas door de bonenpuree.
  • Breng het geheel op smaak met peper.
  • Was de paprika’s en snijd de steelaanzet er voorzichtig uit. Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  • Vul de paprika’s met het bonenmengsel en zet ze in de pan.
  • Laat de paprika’s op klein vuur in 20-25 minuten gaar worden.

Extra voedingsinformatie:

  • Suikers: 10 gram per portie

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!