Gevulde paprika
Een echt feestje voor de smaakpapillen: het recept voor de gevulde paprika. Gevuld met witte bonen, kaas, tomaten en eieren is deze paprika “gevuld” genoeg!
Bereidingswijze
- Maak de ui, de knoflook en de tomaten schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
- Laat de witte bonen uitlekken.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
- Voeg de tomaten toe en smoor dit zacht.
- Schep de helft hiervan in een pan.
- Schep de witte bonen door de overgebleven ui en tomaat.
- Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg een beetje bouillon toe als de massa te stijf is.
- Schenk de rest van de bouillon in de pan bij de tomaten.
- Klop de eieren los en schep ze met de kaas door de bonenpuree.
- Breng het geheel op smaak met peper.
- Was de paprika’s en snijd de steelaanzet er voorzichtig uit. Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Vul de paprika’s met het bonenmengsel en zet ze in de pan.
- Laat de paprika’s op klein vuur in 20-25 minuten gaar worden.
Extra voedingsinformatie:
- Suikers: 10 gram per portie