Is suiker echt slecht voor je? Het antwoord op de gevaren van suiker lees je in dit artikel.

Eerst een misverstand uit de weg helpen: suiker is niet per definitie slecht voor je. Sterker nog, je hebt het nodig om te kunnen presteren en overleven. Suiker wordt door je lichaam omgezet in glucose en dat is de brandstof voor onder andere je spieren en hersenen. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat de glucose in je weefsel terecht komt als brandstof. Een tweede feit: je kunt nooit alle suiker vermijden. In veel producten komt namelijk suiker voor dat van nature aanwezig is. Denk aan fruit en groenten.

Suiker en diabetes type 2
Wanneer suiker dan wel gevaarlijk is? Als je er te veel van binnen krijgt. Dat is in de eerste plaats slecht voor je tanden. En in de tweede plaats leidt het tot overgewicht met alle risico’s die daar bij horen.

Want wat gebeurt er als je te veel suiker eet? Een overschot aan suiker betekent dat je een overschot aan energie hebt en dat wordt opgeslagen als lichaamsvet. Met als gevolg overgewicht en dat vergroot weer de kans op onder andere hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Minder suiker eten
Niemand krijgt te veel suiker binnen door het eten van groente en fruit. Te veel suiker krijgen we binnen door het eten van koekjes, snoep, kant-en-klaar maaltijden en het drinken van frisdrank. Het zijn dus de toegevoegde kunstmatige suikers waarvan we er snel te veel binnen krijgen als we niet oppassen. Minder suiker eten betekent dus: minder toegevoegde suikers eten.

Winactie
Vind je het moeilijk om de smaak van zoet te bannen uit je leven? Green Sweet Stevia is de puur natuurlijke suikervervanger in druppelvorm. Om je te laten kennismaken met de smaak van stevia geven wij 2 x een miniset van 18 flesjes stevia, met 18 verschillende smaken weg. Ga naar onze Facebookpagina en ontdek hoe je wint!

Wil jij graag minderen met suiker? Lees dan ons artikel 5 tips om te minderen met suiker. Nog meer weten? Bekijk de video met internist Hanno Pijl ‘Vermijd alles wat de industrie heeft aangeraakt’ over het vermijden van onnodige suikers.

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!