De stelling in de poll is natuurlijk een FABEL. Er zijn namelijk mensen met overgewicht die geen type 2 ontwikkelen, maar er zijn ook magere mensen die de ziekte wel krijgen. Naast een ongezonde leefstijl (waaronder voeding, beweging en stress vallen) is het krijgen van diabetes type 2 ook een kwestie van (erfelijke) aanleg. Daarnaast kan ouderdom of verhoogde slijtage van de alvleesklier ook een rol spelen. Meer weten over dit onderwerp? Wij schreven er een heel artikel over.

Goede voornemens zijn onzin

In een poll of Facebook vroegen wij aan jullie of je goede voornemens onzin vindt of niet. 71% Van jullie vindt goede voornemens voor het nieuwe jaar inderdaad onzinnig. Blijkbaar kun je het hele jaar door werken aan nieuwe doelen, in plaats van te starten op 1 januari van een nieuw jaar. Wil jij nou wel wat lezen over goede voornemens? Dan hebben wij een artikel over het volhouden ervan en eentje over wanneer je het beste kunt starten met je voornemen.

Ja graag, een zorgverzekering die rekening houdt met diabetes!

57% Van de mensen kiest voor een zorgverzekering die rekening houdt met diabetes. Dit blijkt uit een poll op onze Facebook. Dat komt goed uit, want leden van Diabetesvereniging Nederland en mensen die een premium account hebben op voluitlevenmetdiabetes.nl kunnen gebruikmaken van een speciaal aanbod collectieve verzekeringen vanuit patiëntenvereniging DVN via OHRA, VGZ en Zilveren Kruis. De collectieve verzekeringen van DVN bieden korting op de premie, diabetes specifieke vergoedingen en kennen geen medische selectie voor de aanvullende- en tandverzekering.

Als je je oude zorgverzekering voor 1 januari 2020 hebt opgezegd, dan kun je nog tot 1 februari 2020 een andere verzekering kiezen. Kijk dus snel naar ons aanbod en stap over!

31 Minuten fietsen om een croissant te verbranden

Wij vroegen jullie op Facebook hoe lang je moet fietsen (15 km/u) als je een croissant wilt verbranden? 86% Koos voor 31 minuten, 14% voor 24 minuten. Helaas moet je toch echt dik een half uur rondtrappen om een croissant te verbranden. Dat zet je wel aan het denken, toch?

Meedoen aan de polls

Wil jij nou ook stemmen op de polls op onze Facebook? Like dan vooral onze pagina. Iedere vrijdagochtend om 09:00 uur staat er een week lang een poll online. Door te stemmen laat je ons horen waar je interesses liggen, wat jij belangrijk vindt en hoe je over bepaalde onderwerpen denkt.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!