Watermeloensteak van de BBQ

Ga je barbecuen en wil je eens iets anders eten dan hamburgers en kipspiesjes? Probeer dan eens dit recept van Jumbo voor Italiaanse watermeloensteaks van de BBQ, met knoflookolie en limoen-balsamicodressing. Een verfrissend gerecht voor op een zomeravond.

Bereidingswijze

  1. Snijd de ½ watermeloen in 4 dikke plakken van 2-3 cm dik. Doe de olie in een bakje en pers er de knoflook boven. Bestrijk de plakken meloen aan beide kanten met in totaal de helft van de olie, leg ze op een schaal en laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Bereid de barbecue voor op direct grillen en breng de temperatuur naar 250 °C.
  3. Dep de plakken meloen droog met keukenpapier. Bestrijk nogmaals met de rest van de knoflookolie en gril 10-12 min. Keer halverwege.
  4. Beleg na het grillen met wat blaadjes basilicum, stukken (buffel)mozzarella en geroosterde pijnboompitten en besprenkel met crema balsamico.

Wat heb je nodig voor dit recept:

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!