Spruitjessoep

Spruitjessoep: alternatieve erwtensoep. Ook lekker tijdens frisse lentedagen!

Erwtensoep bevat behoorlijk wat koolhydraten, omdat spliterwten net als alle andere peulvruchten zetmeelrijk, dus koolhydraatrijk zijn. Wil je een koolhydraatbeperkte variant, vervang dan de erwten door spruitjes. Deze spruitjessoep lijkt op snert, proeft als snert, maar bevat veel minder koolhydraten dan gewone erwtensoep. Én heeft een veel kortere kooktijd dan een erwtensoep! 

Bereidingswijze:

Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd en was knolselderij en prei. Fruit de ui glazig in boter/olijfolie. Voeg de rest van de groenten, bouillon en mosterd toe. Kook alles in ca. 20 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes knapperig. Pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde massa. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de plakjes worst aan de spekjes toe en warm even door. Vind je het lekker om nog wat grove stukjes in de soep te proeven, haal dan voor het mixen een beetje van de soep eruit. Roer dit na het mixen door de soep heen. Deze spruitjessoep is prima in te vriezen. Lekker met een cracker of geroosterde sneetjes MIM of cloud bread.

Dit recept is afkomstig uit het boek Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers. Het naslagwerk en kookboek is te vinden in onze webshop.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!