Salade Niçoise

De salade Niçoise is – de naam verklapt het al – vernoemd naar de Franse stad Nice. In de loop der tijd zijn er allerlei variaties bedacht zijn voor hetzelfde recept. Ken je deze koolhydraatarme variant op het klassieke recept al? Een combinatie van sla, sperziebonen, tomaat, maïs, tonijn en ei.

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de maïs. Verwijder de bladeren en draden van de maïskolf. Halveer de maïskolf met een scherp mes en kook in circa 15 minuten gaar (als de korrels donkergeel kleuren, is de maïs gaar). Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de korrels taai. Giet daarna het water af en bestrooi daarna met wat zout.
  2. Breng een kleine pan met water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af. Kook de eieren 8 minuten met de sperziebonen mee en laat daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd in partjes.
  3. Pel en snipper de ui heel fijn. Was de tomaat en snijd in partjes. Was de sla en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  4. Maak een dressing door mayonaise los te kloppen met olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper.
  5. Hussel sla, sperziebonen en tomaat door elkaar en schep de dressing erdoor (of serveer de dressing apart). Garneer de salade met tonijn, eieren en maïskolf.

TIP: Voeg augurk of zilveruitjes toe voor een fris-zure smaak.

Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Geen zin of tijd om zelf boodschappen te doen? Ervaar het gemak van een maaltijdbox. Kies je persoonlijke menu zoals koolhydraatarm en vegetarisch en alles wat je nodig hebt voor de gezonde maaltijd wordt thuisbezorgd. Ontvang 50% korting op je eerste bestelling.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!