Melanzane met tomaat, mozzarella en rucola

Rucola heeft een pittige nootachtige smaak en wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Rucola zijn de blaadjes van mosterdkruid en is ook bekend onder de namen roquette, raketsla, notensla en uiteraard mosterdkruid. Het blad is smal, donkergroen van kleur en sterk ingesneden. De smaak van rucola is pittig, iets bitter en nootachtig. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de aubergines en snijd in de lengte in plakken van 1 cm. Doe alles in een ovenschaal (of braadslee) en druppel royaal olie erover. Hussel alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Plaats alvast in de oven.
  3. Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snijd in dunne plakken. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de cherrytomaten in saus toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat 5-7 minuten op een laag vuur pruttelen.
  4. Schenk wat tomatensaus op de bodem van een ovenschaal en maak laagjes van de tomaat en aubergine plakken, afgewisseld met tomatensaus. Laat de mozzarella uitlekken, scheur in kleine stukken en strooi erover. Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella mooi goudbruin kleurt.
  5. Was de mizuna, snijd wat kleiner en breng op smaak met een dressing naar keuze. Serveer de melanzane met de mizuna salade.

    Tip: Het is ook lekker de aubergine plakken vooraf te grillen.

Dit recept is afkomstig van Ekomenu.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!