Pastinaakpuree

Pastinaak wordt ook wel een vergeten groente genoemd. Voordat de aardappel zijn plaats innam was deze knol flink in trek. De stoffige, vergeten producten worden steeds meer herontdekt, zo ook de pastinaak. En nog gezond ook, want vol met vitamine E! 

Bereidingswijze

  • Was de boerenkool en snijd hem in grove stukken.
  • Meng de cajun, peper, piri piri-kruiden, tandoori en het zeezout in een kommetje.
  • Wrijf de kipfilets in met de kruidenmix.
  • Maak de pastinaak schoon en snijd hem in kleine stukken.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine plakjes.
  • Maak de paprika en ui schoon en snijd ze in kleine stukjes en ringetjes.
  • Kook vervolgens de boerenkool en pastinaak in ongeveer 25 minuten gaar (in aparte pannen).
  • Pureer vervolgens de pastinaak met een staafmixer.
  • Voeg indien nodig een klein beetje kookvocht of bouillon toe.
  • Meng de boerenkool door de pastinaakpuree.
  • Bak ondertussen de kipfilet, ui, paprika en champignons ongeveer 15 minuten in een grote koekenpan met kokosolie.
  • Serveer de kruidige kipfilet bij het pastinaak-boerenkoolmengsel.

NB: De voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen per persoon.