Oergranola maken in een handomdraai
Nu nog eenvoudiger en minder zoet
De schrijfsters van Mooi Mediterraan zweren erbij: oergranola. Als basis gebruiken ze havervlokken, lijnzaad, walnoten en paranoten. Vervolgens kun je naar eigen smaak variëren met zaden, pitten, fruit en noten. Plus, je hebt de granola snel gemaakt! De ingrediënten zijn voor 20 porties. Gebaseerd op 50 gram per portie.
Bereiding in enkele minuten
Verwarm de olie op middelhoog vuur in een pan en bak de havervlokken aan terwijl je blijft roeren. Voeg het lijnzaad toe, en als de haver een beetje kleur krijgt, de noten. Tot slot de ahornsiroop of honing om de granola te karamelliseren.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Mooi Mediterraan – vier het leven en val af! van de zussen Jansen & Jansen. Benieuwd naar andere recepten? Kijk dan hieronder of bestel het boek voor nog meer inspiratie.
De hoeveelheid zout en verzadigde vetzuren in dit gerecht is onbekend.