Koolhydraatarme pizza met kipfiletbodem

Af en toe wil je een pizza eten, maar de meeste pizza’s passen niet goed in een koolhydraatarm dieet. Dit recept voor de pizzabodem bevat tussen 4 en 6 gram koolhydraten in totaal en is geschikt voor 4 personen. De precieze voedingswaarde is niet berekend, omdat je de pizza naar eigen smaak kunt beleggen.

Zo bereid je de pizza

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg het bakpapier op de bakplaat.
  2. Maal de kip fijn in de keukenmachine (of gebruik kipgehakt).
  3. Meng de gemalen kip met het ei, Grana Padano kaas, Italiaanse kruiden en uienpoeder.
  4. Maak er een bal van en druk plat op het bakpapier. Het ‘deeg’ kan wat plakkerig zijn, maak je handen even nat dan heb je daar minder last van.
  5. Bak de pizzabodem 15 minuten.
  6. Bestrijk de pizzabodem met de passata en beleg met de overige ingrediënten. Je kunt de pizza natuurlijk ook beleggen met jouw favoriete pizzabeleg.
  7. Bestrooi na het beleggen de pizza met kaas en eventueel nog wat Italiaanse kruiden.
  8. Bak de pizza nog 20 minuten in de oven.

Tip: Ook lekker met visbeleg

Gebruik voor een variant op dit recept de volgende ingrediënten als pizzabeleg:

  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt (of een half blikje)
  • een handje zwarte olijven
  • 4 ansjovisfilet in stukken
  • 1/2 kleine rode ui in ringen
  • 1 el gehakte peterselie (vers of diepvries)
  • 75-100 g geraspte jongbelegen kaas of pizzakaas

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!