Koolhydraatarme pizza met kipfiletbodem
Af en toe wil je een pizza eten, maar de meeste pizza’s passen niet goed in een koolhydraatarm dieet. Dit recept voor de pizzabodem bevat tussen 4 en 6 gram koolhydraten in totaal en is geschikt voor 4 personen. De precieze voedingswaarde is niet berekend, omdat je de pizza naar eigen smaak kunt beleggen.
Zo bereid je de pizza
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg het bakpapier op de bakplaat.
- Maal de kip fijn in de keukenmachine (of gebruik kipgehakt).
- Meng de gemalen kip met het ei, Grana Padano kaas, Italiaanse kruiden en uienpoeder.
- Maak er een bal van en druk plat op het bakpapier. Het ‘deeg’ kan wat plakkerig zijn, maak je handen even nat dan heb je daar minder last van.
- Bak de pizzabodem 15 minuten.
- Bestrijk de pizzabodem met de passata en beleg met de overige ingrediënten. Je kunt de pizza natuurlijk ook beleggen met jouw favoriete pizzabeleg.
- Bestrooi na het beleggen de pizza met kaas en eventueel nog wat Italiaanse kruiden.
- Bak de pizza nog 20 minuten in de oven.
Tip: Ook lekker met visbeleg
Gebruik voor een variant op dit recept de volgende ingrediënten als pizzabeleg:
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt (of een half blikje)
- een handje zwarte olijven
- 4 ansjovisfilet in stukken
- 1/2 kleine rode ui in ringen
- 1 el gehakte peterselie (vers of diepvries)
- 75-100 g geraspte jongbelegen kaas of pizzakaas