Gezonde pizza met courgette

Met dit recept zet je een gezonde variant van de alom geliefde pizza op tafel. In plaats van een dikke deegbodem gebruik je namelijk tortilla’s, die je rijkelijk belegt met groente. Dat wordt smullen!

Zo maak je de pizza

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Pel de sjalotten, halveer ze en snij in ringetjes.
  3. Verwarm in een steelpan met dikke bodem 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalotjes heel zacht.
  4. Voeg 1 theelepel tijm en balsamicoazijn toe en laat dit op een laag vuur karamelliseren (zet eventueel een deksel schuin op het pannetje zodat er wat water bij komt, dit voorkomt aanbranden).
  5. Maak de courgette schoon, halveer in de lengte en snij in dunne halve schijfjes.
  6. Verhit in een wok de olie en bak de courgette op matig vuur beetgaar. Vermeng met 1 theelepel tijm en peper en zout (naar wens).
  7. Leg 4 tortilla’s op een bakplaat met bakpapier (of bak in 2 keer 2 tortilla’s per keer als je een kleine oven hebt).
  8. Bestrijk de tortilla’s met de tomatensaus, verdeel de courgette in een dunne laag erover, daarna de sjalotten, verkruimel de geitenkaas en bestrooi tot slot met geraspte kaas.
  9. Bak in circa 10-15 minuten de pizza’s bruin en krokant.
  10. Verdeel de rucola en bietjes over de gebakken pizza’s.

Tip
Ook erg lekker met een paar geroosterde pijnboompitjes en wat honing!

Let op: pijnboompitjes en honing zijn niet meeberekend in de voedingswaarde. Ook is de precieze hoeveelheid zout niet bekend.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!