Indiase Kipcurry

Yummie kipcurry met tomaat en snijbonen in indiase stijl. Houd jij ook zo van wereldse gerechten?

Bereidingswijze:
Snijd de kip in stukken, verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Pel en snipper de ui, maak de chilipeper schoon en snijd deze fijn. Snijd het paprikavruchtvlees in blokjes. Bak ui, chilipeper, paprika en kruiden mee met de kip. Snijd de snijbonen in stukjes en de tomaten in blokjes. Voeg tomaat, snijbonen en kokosmelk toe aan de kip en laat de curry zachtjes stoven tot de kip gaar is (circa 20 minuten). Als de curry te dik wordt, kun je wat kippenbouillon of een scheut water toevoegen. Breng de curry op smaak met peper en zout. Garneer met fijngesneden koriander en serveer met bloemkoolrijst en een frisse komkommersalade.

Zoek een kruidenmengsel dat geen toegevoegd zout bevat. In plaats van de kruiden kun je ook 1 eetlepel currypasta gebruiken.

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!