Haverkoekjes

Een waarschuwing is hier op z’n plaats. Deze koekjes zijn niet bepaald zoet. Helemaal niet, zelfs. Wie weet vind je dat wel lekker, en zo onzoet zijn ze ook prima voor tussendoor. Het staat je vrij de hoeveelheden aan te passen, natuurlijk. Ook zijn deze koekjes bijzonder goed voor je darmen, vanwege het lijnzaad!

Havermeel is verkrijgbaar bij de biowinkel of online. Of maal havervlokken met een keukenmachine tot meel; zo gepiept. Overigens gaat hier de kreet ‘de ene calorie is de andere nie’ echt op. Deze koekjes zijn niet heel laagcalorisch, maar echt wel gezond! Dit recept is genoeg voor 25 koekjes.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 180 graden Celsius.
  2. Hussel alles door elkaar. Is het deeg te droog, voeg dan een beetje water toe.
  3. Rol het deeg met behulp van twee vellen bakpapier en een deegroller uit tot het ongeveer 2 millimeter dun is.
  4. Steek er koekjes uit met een vormpje of een glas.
  5. Vet een ovenschaal in met olie en bak ze in 10 à 15 minuten lichtbruin.

De voedingswaarde geldt per koekje. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Mooi Mediterraan.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!