Zoete flammkuchen met appel en perzik

Flammkuchen is doorgaans belegd met hartige ingrediënten, zoals champignons, kaas en uit, maar er zijn ook zoete varianten van de bekende flammkuchen. Zoals deze met appel en perzik. Lekker als ontbijt of stevig tussendoortje.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak circa 3-5 minuten onderin de oven tot het deeg lichtbruin kleurt. Haal dan weer uit de oven.
  2. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in hele dunne plakjes. Was of schil de perzik, verwijder de pit en snijd in hele dunne plakjes. Was de blauwe bessen.
  3. Meng de kaneelpoeder door de crème fraîche. Smeer met de bolle kant van een lepel de crème fraîche over het voorgebakken flammkuchendeeg. Beleg met de plakjes appel en perzik. Bestrooi de flammkuchen met het amandelschaafsel.
  4. Bak de flammkuchen nog 10-15 minuten boven in de hete oven. Laat even afkoelen voordat je ‘m serveert en verdeel de blauwe bessen erover.

Tip: Ook lekker met walnoten en peer.

Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Vind je dit nu een lekker recept? Dan is het leefstijlprogramma Voel je lekker Energiek misschien wel wat voor jou. Je kunt hieraan meedoen met korting.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!