Ontbijttaartjes van muesli, peer en bessen

Je leest het goed: taartjes als ontbijt! De taartbodem maak je van krokante muesli. De bodem beleg je met yoghurt, peer, blauwe bessen en verse munt. Je kunt per persoon een eigen taartje maken of één grote voor iedereen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een springvorm (of taartvorm) in.
  2. Klop het ei los en meng met de krokante muesli en rozijnen. Smelt de boter in een steelpan en meng door het mueslimengsel. Doe het mengsel in de taartbodem en druk goed aan. Bak in 10-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  3. Was de bosbessen. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Roer de yoghurt los. Snijd de munt heel fijn.
  4. Haal de taartbodem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Verdeel de yoghurt erover en beleg met de plakjes peer en bosbessen. Garneer met de munt.

Tip: Ook lekker met aardbeien, bramen en frambozen of banaan. Heb je muesli over? Lekker om er mueslirepen van te maken.

Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Vind je dit nu een lekker recept? Dan is het leefstijlprogramma Voel je lekker Energiek misschien wel wat voor jou. Je kunt hieraan meedoen met korting.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!