Portobello-couscous

Verrijk je smaakpalet en kies eens voor een gerecht buiten je comfort zone: probeer bijvoorbeeld de gegrilde portobello met kruidige Noord- Afrikaanse couscous.

Bereidingswijze

  • Doe de couscous in een kom en schenk er de kokende bouillon op.
  • Laat de couscous 5 minuten wellen.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Was de rozijnen.
  • Maak de portobello’s schoon en breek de stelen eruit.
  • Rooster de portobello’s op een hete grillpan in 10 minuten gaar.
  • Snijd de stelen klein.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  • Bak de stukjes steel mee.
  • Meng de Marokkaanse kruiden door de couscous.
  • Neem wat couscous apart en meng er het ui-mengsel, de rozijnen en de pijnboompitten erdoorheen.
  • Vul de portobello’s met het mengsel en warm ze in de grillpan nog even op.
  • Serveer de rest van de couscous erbij.

Extra voedingsinformatie:

  • Suikers: 13 gram per portie

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!