Portobello-couscous
Verrijk je smaakpalet en kies eens voor een gerecht buiten je comfort zone: probeer bijvoorbeeld de gegrilde portobello met kruidige Noord- Afrikaanse couscous.
Bereidingswijze
- Doe de couscous in een kom en schenk er de kokende bouillon op.
- Laat de couscous 5 minuten wellen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Was de rozijnen.
- Maak de portobello’s schoon en breek de stelen eruit.
- Rooster de portobello’s op een hete grillpan in 10 minuten gaar.
- Snijd de stelen klein.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Bak de stukjes steel mee.
- Meng de Marokkaanse kruiden door de couscous.
- Neem wat couscous apart en meng er het ui-mengsel, de rozijnen en de pijnboompitten erdoorheen.
- Vul de portobello’s met het mengsel en warm ze in de grillpan nog even op.
- Serveer de rest van de couscous erbij.
Extra voedingsinformatie:
- Suikers: 13 gram per portie