Bloemkoolrijst met regenboogpeen en geitenkaas

Dit kleurrijke najaar recept is een feestje voor het oog en wordt bereid met biologische groenten en noten van het seizoen. Zo eet je niet alleen koolhydraatarm, maar ook duurzaam en vers. Met bloemkool(rijst) als basis in plaats van rijst eet je op een eenvoudige manier veel minder koolhydraten. Bloemkoolrijst is verkrijgbaar in de supermarkt, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken. Het gerecht wordt geserveerd met een gladde saus van geitenkaas. Houd je daar niet van? Vervang het dan voor een andere magere kaas of door slagroom.

Bereidingswijze
1. Schil de gekleurde wortels en snijd de grote exemplaren in de lengte doormidden. Verwarm boter in een ruime bakpan en leg de wortels naast elkaar in de pan. Besprenkel met citroensap of azijn en breng op smaak met zout. Laat afgedekt circa 20 minuten garen en schep de wortels een paar keer om.
2. Verwarm de geitenkaas in een steelpan op een laag vuur. Voeg de mosterd, citroensap en een scheutje water (of melk) toe zodat je een mooie, gladde saus krijgt. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
3. Pel en snipper de sjalotten. Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalotten 5 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 5 minuten met de sjalotten mee.
4. Serveer de bloemkoolrijst met de geglaceerde wortels en schenk de geitenkaas-saus erover. Hak de hazelnoten grof en strooi over het gerecht.
Tip: De wortels zijn ook heel lekker met gedroogde tijm.

Dit recept is afkomstig van Ekomenu en is verkrijgbaar als maaltijdbox t/m woensdag 17 november. Ontvang 30% korting op je eerste maaltijdbox bij een flexibel lidmaatschap (wekelijks opzegbaar).

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!