Bloemkool tabouleh met kikkererwten en amandelen

Vandaag eten we een koolhydraatarme bloemkool tabouleh met als basis bloemkoolrijst. Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het hoofdingrediënt is bulgur, op smaak gebracht met verse kruiden. Omdat de bloemkool al is geraspt, staat dit gerecht lekker snel op tafel. Daarnaast eet je ongemerkt lekker veel groente!

Bereidingswijze
1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten in 15 minuten knapperig. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met zout en (chili)peper.

2. Was de komkommer en tomaat, halveer ze en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en bestrooi met zout en komijnpoeder. Doe in een zeef en zet opzij zodat het vocht kan uitlekken.

3. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak enkele minuten mee tot de korrels glazig worden.

4. Maak intussen een dressing door de olijfolie extra vierge met citroensap, zout en (chili)peper los te kloppen. Bak het amandelschaafsel in een droge bakpan lichtbruin.

5. Snijd de peterselie klein. Hussel in een ruime kom de tomaat, komkommer en fijngesneden peterselie door elkaar. Schep de gebakken bloemkoolrijst erdoor. Giet de dressing erover en hussel alles goed door elkaar.

6. Serveer de bloemkool tabouleh met de geroosterde kikkererwten. Garneer met het amandelschaafsel.

Tip: Je kunt de bloemkoolrijst ook rauw eten. Ook erg lekker met rozijnen.

Allergie-informatie: dit gerecht bevat noten en peulvruchten.

Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Eet je graag koolhydraatarm maar kom je er niet aan toe om zelf lekkere gerechten samen te stellen? Probeer dan een Ekomenu maaltijdbox. Je kunt kiezen uit verschillende voedingspatronen en ook handig; je hoeft de deur niet uit voor boodschappen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!