Carla Dunselman heeft haar eigen website 3x3fitplan.nl. Deze website helpt mensen om in 100 dagen een nieuwe shape te krijgen door middel van gezonde biologische voeding, beweging en rust en ontspanning.

Carla: Raw food, fair food, slow food, super food. Elk jaar is er wel een nieuwe trend als het gaat om gezond eten. Voeding is hotin de westerse wereld. Van South Beach tot dr. Frank, de Voedselzandloper en nu weer veganistisch eten; de ene hype volgt het andere succesdieet op. Maar wat is nu echt gezond? Kiezen lijkt steeds moeilijker.

Luisteren naar de voedingsindustrie
Moeten we ons laten leiden door de voedingsindustrie? Genoeg gezonde producten/spullen/eten in de winkels zou je zeggen. Als we langs de schappen van de supermarkt lopen, schreeuwen de ‘gezonde’ promotionele teksten ons tegemoet.

Of misschien moet het advies van de dokter leidend zijn? Hij heeft tenslotte ‘for every ill a pill’. Voor elk fysiek probleem zoeken we een snelle oplossing en die lijkt hij ons met medicijnen ook te bieden. En voelen we ons niet echt ziek, maar missen we energie of weerstand, dan zijn er altijd nog vitamines te koop. Want voeding blijkt belangrijke stoffen in zich te hebben en dus denken we bij een mogelijk voedingstekort al snel dit te kunnen aanvullen uit een potje. Voor je het weet heb je een plank vol met voedingssupplementen, en zie je ook hier door de bomen het bos niet meer.

Puur natuur eten
Stel nu dat we gezond eten eens letterlijk nemen, dat het zo eenvoudig is als het woord zegt: we eten gewoon wat in de zon heeft gestaan. Dan hebben we het dus al snel over fruit en groente.

Gezondheid haal je naar mijn idee niet bij de dokter of het vitaminehuis, gezond eten komt niet uit de fabriek, maar gewoon uit de natuur. In de kracht van de zon ligt de oplossing. Je blijft weerbaar en energiek door jezelf elke dag te verzekeren van het eten van meer dan voldoende verschillende soorten en kleuren zongerijpt groente en fruit. Zó blijf je naar mijn weten fit en vitaal!

Wil jij ook eten zoals de natuur het bedoeld heeft? Misschien is een biologische maaltijdbox van Ekomenu iets voor jou?

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!