Boterham hoef je niet te missen

Minder koolhydraten eten is niet makkelijk. Het kan een hele omschakeling zijn als je stopt met het eten van brood, pasta, rijst en aardappelen. Misschien mis je je goede ouwe boterham met kaas? Daar hebben wij nu de perfecte oplossing voor gevonden! Wij vonden vier kant-en-klare koolhydraatarme broodmixen, die lekker en gezond zijn.

Zo maak je brood met je eigen mix

Wist je dat een plak ‘gewoon’ brood gemiddeld zo’n 17 of 18 gram koolhydraten per snee bevat? Koolhydraatarme broden bevatten vaak minder dan 4 gram per plak. Dat scheelt dus een hele hoop! Liever helemaal zelf je brood bakken, zonder kant-en-klare mix? Bekijk dan deze twee artikelen: ‘5 x Koolhydraatarm brood bakken’ en ‘Tip: Koolhydraatarm brood maken doe je zo!’.

4 x Koolhydraatarme broodmixen

 1. Lowcarb Center 
  Hier vind je allerlei soorten broodmixen. Van een mix voor wit meerzadenbrood, donker pompoenbrood tot een kruiden vezelbroodmix en zelfs een fruit broodmix. Van de mixen kun je een heerlijk koolhydraatarm brood maken. Prijzen liggen tussen de € 3,19 en € 6,99 voor een broodmix. Profiteer nu van de tijdelijke aanbieding!
 2. Adam’s Brot 
  Superkoolhydraatarm brood! Slechts 0,9 gram koolhydraten per snee. Van Adam’s Brot (ook nog eens glutenvrij) zijn verschillende heerlijke smaken verkrijgbaar, bijvoorbeeld waldkorn, donkerbruin of golden. Per zak betaal je tussen de € 2,95 en €3,95.
 3. Reduced Carb Eiwitbrood van de Body & Fit shop 
  Verkrijgbaar in original en met walnoten. Dit eiwitrijke brood heeft 11 gram eiwit per snee, 0,5 gram suiker en slechts 3,7 gram koolhydraten. Per brood betaal je € 3,90.
 4. Sukrin broodmixen
  Voor een brood betaal je € 6,95. Je boterham is dan wel vrij van gluten, lactose, suiker, meel, soja en gist en bevat slechts 2,5 gram koolhydraten. Er zijn verschillende smaken als chia- en hennepzaad, zonnebloempitten, pompoenzaden en original.

Laat een machine het werk doen

Nog sneller brood bakken? Met een broodbakmachine is dat appeltje-eitje. Gooi de broodmix met water in de bakmachine en zet de timer op de gewenste tijd. Zo kun je elke ochtend wakker worden met de heerlijke geur van zelfgebakken brood.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!