Minder koolhydraten eten is niet makkelijk. Het kan een hele omschakeling zijn als je stopt met het eten van brood, pasta, rijst en aardappelen. Misschien mis je je goede ouwe boterham met kaas? Daar hebben wij nu de perfecte oplossing voor gevonden! Wij vonden vier kant-en-klare koolhydraatarme broodmixen, die lekker en gezond zijn.

Wist je dat een plak ‘gewoon’ brood gemiddeld zo’n 17 of 18 gram koolhydraten per snee bevat? Koolhydraatarme broden bevatten vaak minder dan 4 gram per plak. Dat scheelt dus een hele hoop! Liever helemaal zelf je brood bakken, zonder kant-en-klare mix? Bekijk dan deze twee artikelen: ‘5 x Koolhydraatarm brood bakken’ en ‘Tip: Koolhydraatarm brood maken doe je zo!’.

4 x Koolhydraatarme broodmixen

 1. Quint’s Lowcarb Bakery 
  Er is een mix voor wit meerzadenbrood, donker pompoenbrood en zelfs een pannenkoekenmix. Van de broden kun je een heerlijk koolhydraatarm brood maken met ongeveer 15 sneetjes. Per snee 3,6 gram koolhydraten. €3,75 per zak.
 2. Adam’s Brot 
  Superkoolhydraatarm brood! Slechts 0,9 gram koolhydraten per snee. Van Adam’s Brot (ook nog eens glutenvrij) zijn verschillende heerlijke smaken verkrijgbaar, bijvoorbeeld waldkorn, donkerbruin of golden. Per zak betaal je €3,98.
 3. Reduced Carb Eiwitbrood van de Body & Fit shop 
  Verkrijgbaar in original en met walnoten. Dit eiwitrijke brood heeft 11 gram eiwit per snee, 0,5 gram suiker en slechts 3,7 gram koolhydraten.
 4. Sukrin broodmixen 
  De duurste broodmix van het stel: de Sukrin broodmixen. Voor een brood betaal je €6,95. Je boterham is dan wel vrij van gluten, lactose, suiker, meel, soja en gist en bevat slechts 2,5 gram koolhydraten. Er zijn verschillende smaken als chia- en hennepzaad, zonnebloempitten, pompoenzaden en original.

Nog sneller brood bakken? Met de Tefal Broodbakmachine is dat appeltje-eitje. Gooi de broodmix met water in de bakmachine en zet de timer op de gewenste tijd. Zo kun je elke ochtend wakker worden met de heerlijke geur van zelfgebakken brood.

Het Coronavirus (COVID-19) en diabetes

Voor informatie over het Coronavirus (COVID-19) en diabetes ga je naar dvn.nl.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!