Tagliatelle van courgette met tomaat en linzen

Een pastagerecht is moeilijk te weerstaan, maar wel koolhydraatrijk. Probeer dan eens deze koolhydraatarme variant: een heerlijke courgette tagliatelle met een saus van tomaten en rode linzen. Rode linzen zijn de meest voorkomende linzensoort. Doordat ze tijdens bereiding papperig worden, zijn ze bijzonder geschikt voor soepen, sauzen en puree. Verder zijn rode linzen enorm gezond. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en plantaardige eiwitten. Een goed gerecht dus om je weerstand een boost te geven.

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de linzen toe en schep even om.
  2. Was de tomaat en snijd klein. Doe de tomaat en de tomatenstukjes in de pan bij de linzen en breng op smaak met Italiaanse kruiden. Laat afgedekt 20 minuten sudderen tot de linzen papperig worden. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten (gebruik bijvoorbeeld een spiraalsnijder, kaasschaaf of een mandoline). Verhit olie in een bakpan en roerbak circa 2 minuten. Het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de courgettelinten met een flinke schep tomaat-linzensaus en strooi de Parmigiano Reggiano rasp erover.

Tip: Je kunt de courgette ook rauw eten. Overgebleven courgette tagliatelle kun je dan gebruiken in een salade.

Dit recept is afkomstig van Ekomenu.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!