Snelle bloemkoolnasi

Eet je graag Oosters en ben je op zoek naar een koolhydraatarme variant voor nasi? Dan heb je die hier gevonden. Door de rijst te vervangen voor gemalen bloemkoolroosjes eet je minder koolhydraten en meer groente. Win-win.

Bereiding

  • Maal de bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine.
  • Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Snijd de ham of het spek in reepjes.
  • Verhit een koekenpan en rooster de pinda’s.
  • Haal de pinda’s uit de pan en verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan.
  • Bak de ui en ham op zacht vuur.
  • Voeg de bloemkool, kurkuma en gemberpoeder toe en bak gedurende 5 minuten, terwijl je roert.
  • Breng op smaak met sambal en verdeel over 2 borden.
  • Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de eieren.
  • Serveer de nasi met de eieren en strooi de pinda’s erover.

Tip: In deze nasi kun je ook restjes groente verwerken, zoals sperzieboontjes of doperwtjes. Ook lekker met stukjes kip of tofu.

N.b. voor dit recept is de hoeveel zout niet berekend. Dit hangt af van de ham of spek die je kiest, de sojasaus en het soort pinda’s.

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Overgewicht? Maak jezelf beter‘. Het boek Overgewicht Maak jezelf beter is geschreven om mensen te helpen met overgewicht. Niet door middel van een crashkuur, een streng dieet of zware trainingen. Dit boek geeft je inzicht hoe overgewicht ontstaat, en welke leefstijlveranderingen effect hebben. Met een stappenplan kun je zelf aan de slag, inclusief lekkere recepten.

Tip: Heb je niet altijd zin om een gezonde maaltijd te koken? Kook dan extra porties nasi en vries het in. Zo heb je een andere keer nog een gezond portie dat je alleen even kort hoeft op te bakken. Ook lekker als lunch. Profiteer van stapelkorting op servies en bewaarbakjes bij HEMA.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!