Romige pompoensoep met linzen

Vandaag een heerlijke najaarssoep met pompoen, linzen en knapperige salieblaadjes. Salie heeft een heerlijke, kruidige smaak die doet denken aan de Mediterraanse keuken. De smaak van salie gaat heel goed samen met die van pompoen. De salieblaadjes bakken we in een beetje olie, zodat ze heerlijk krokant worden. Wist je dat Italiaanse boeren vroeger salieblad over hun tanden wreven voor een frisse adem?

Bereiding

  1. Bereid de bouillon in een pan. Voeg de gesneden pompoen toe en kook in 15 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp boven de pan (let op: kurkuma kan erg afgeven aan je handen). Schep de crème fraîche erbij en pureer tot een gladde soep.
  2. Halveer intussen de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de prei zacht en gaar. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en verwarm met de prei mee. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Hak de hazelnoten grof. Verhit olie een droge bakpan en rooster de hazelnoten lichtbruin. Schep uit de pan en leg opzij.
  4. Verhit olie dezelfde bakpan en frituur de saliebaadjes knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
  5. Schep de soep in mooie kommen en schep de prei-linzenmix erop. Garneer met de hazelnoten en gefrituurde salieblaadjes.

TIP: De olie waar je de salie in frituurt heeft een heerlijke kruidige smaak. Druppel wat over de soep.

De ingrediënten thuis laten bezorgen?

Dit gerecht is samengesteld door Ekomenu. Valt het recept bij je in de smaak maar heb je geen tijd om zelf boodschappen te doen? Bestel dan bij Ekomenu een biologische maaltijd box. Bij Ekomenu heb je keus uit 14 verschillende menu’s, zoals een koolhydraatbewust menu. Ontvang 50% korting op je eerste bestelling. Gebruik actiecode DCDC6966 bij het afrekenen. *De korting is alleen geldig op “mijn persoonlijk menu”.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!