Pompoen-courgetti met tomaten-gehaktsaus

Ben je fan van spaghetti bolognese, maar eet je liever koolhydraatarm? Probeer dan eens spaghetti gemaakt van groenten. De combinatie van courgette en butternutpompoen geeft een hele leuke twist aan dit gerecht. Heerlijk met een traditionele pastasaus. Met voorgesneden groente-spaghetti staat dit gerecht razendsnel op tafel.

Bespaartip: maak zelf spaghetti van pompoen en courgette met een spiraalsnijder. Op ten duur een stuk dan voorgesneden groentespaghetti uit de supermarkt.

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein.
  2. Verhit olie in een bakpan of braadpan en bak de ui, wortel en het gehakt 5 minuten. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en pers de knoflook erboven uit.
  3. Voeg de gepelde tomaten toe, maak ze met een pollepel wat kleiner en verwarm mee. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  4. Verhit ondertussen olie in een bakpan en roerbak de courgette-pompoen spaghetti op een hoog vuur 1-2 minuten totdat de groente vocht afgeeft. Bak niet te lang, want het is lekker als de spaghetti nog een ‘bite’ heeft.
  5. Serveer de pompoen-courgetti met de tomaten-gehaktsaus.

Tip: Heb je nog kaas in huis? Rasp dan een beetje kaas over de spaghetti voordat je het opdient.

Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Geen zin of tijd om zelf boodschappen te doen? Ervaar het gemak van een maaltijdbox. Kies je persoonlijke menu zoals koolhydraatarm en vegetarisch en alles wat je nodig hebt voor de gezonde maaltijd wordt thuisbezorgd. Ontvang 50% korting op je eerste bestelling.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!