Paddenstoelenterrine

Vegetarische terrine met maar 6 gram koolhydraten per persoon. Eet smakelijk!

Een terrine wordt vaak geassocieerd met een vleesgerecht. Wist je dat het ook vegetarisch kan met bijvoorbeeld paddenstoelen? In dit gerecht laten wij je zien hoe!

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in met olijfolie.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de sojasaus 10-15 minuten op middelhoog vuur, tot al het vocht uit de paddenstoelen is verdampt.
Voeg na 8-12 minuten de amandelen, de sambal en de knoflook toe.

Klop in een grote kom de eieren los met een garde. Voeg ¾ deel van de oude kaas en alle gebakken paddenstoelen toe, schep goed om. Breng op smaak met peper.
Giet het paddenstoelenmengsel in de ovenschaal en bak de terrine in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
Serveer met peterselie en de overige geraspte kaas.

Dit recept is afkomstig uit het boek Eet beter in 28 dagen van huisarts Tamara de Weijer. Het naslagwerk en kookboek is te vinden in onze webshop.