Koolhydraatarme ovenschotel aubergine

Tjokvol groente, deze koolhydraatarme ovenschotel. Italiaans verwenmomentje!

Zo maak je de ovenschotel

  1. Haal eerst het vocht uit de aubergine (zie tip hieronder). Snijd daarvoor de aubergine in ronde plakken van ruim 0,5 cm.
  2. Bestrooi beide kanten met grof zeezout en leg de plakken tussen keukenpapier met een gewicht erop (bijvoorbeeld twee borden), zodat het vocht eruit gaat. Laat ongeveer 10 minuten trekken. Borstel daarna het zout er zeer goed af met een borsteltje of een propje keukenpapier!
  3. Verwarm de oven voor op 180 ┬░C.
  4. Snijd intussen de andere groenten en de mozzarella in dikke plakken.
  5. Wrijf de plakjes aubergine en courgette goed in met olijfolie en bestrooi met peper en komijnzaad. Doe geen zout meer op de aubergines!
  6. Rangschik de groenteplakken en de mozzarella achter elkaar in een vuurvaste schotel.
  7. Giet de balsamicoazijn over de groenten en strooi er de pijnboompitten over.
  8. Zet 30 minuten in de oven.

Tip: garen van aubergines

Laat altijd eerst even het vocht uit de aubergines trekken met grof zeezout en keukenpapier. Als je dit niet doet, zul je zien dat de aubergines taai blijven (tenzij je heel veel olie gebruikt). Gebruik grof zeezout, het zout moet er immers later weer worden afgeborsteld. Gewoon keukenzout lost op en trekt in de aubergines, waardoor ze veel te zout zullen smaken.

Tip: gebruik kwaliteitstomaten

Ga voor kwaliteitsvolle tomaten. Goedkope tomaten bevatten vooral veel vocht, die ze tijdens het garen afgeven. Dat is niet aantrekkelijk voor dit ovengerecht.

Dit recept afkomstig uit het kookboek ‘Puur Genieten 2′ van Pascale Naessens.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!