Ovenschotel aubergine

Tjokvol groente, deze koolhydraatarme ovenschotel. Italiaans verwenmomentje!

Haal eerst het vocht uit de aubergine (zie tip). snijd daarvoor de auber- gine in ronde plakken van ruim 0,5 cm. Bestrooi beide kanten met grof zeezout en leg de plakken tussen keukenpapier met een gewicht erop (ik gebruik altijd twee borden), zodat het vocht eruit gaat. laat ongeveer 10 minuten trekken. Borstel nadien het zout er zeer goed af met een borsteltje of een propje keukenpapier!

Verwarm de oven voor op 180 ┬░c.
snijd intussen de andere groenten en de mozzarella in dikke plakken. Wrijf de plakjes aubergine en courgette goed in met olijfolie en kruid met peper en komijnzaad. Doe geen zout meer op de aubergines! rangschik de groenteplakken en de mozzarella achter elkaar in een vuurvaste schotel. Giet de balsamicoazijn over de groenten. strooi er de pijnboompitten over. Zet gedurende 30 minuten in de oven.

Tip: garen van aubergines

laat altijd eerst even het vocht uit de aubergines trekken met grof zeezout en keukenpapier. Als je dit niet doet, zul je zien dat de aubergines taai blij- ven (tenzij je heel veel olie gebruikt). gebruik grof zeezout, het zout moet er immers nadien weer worden afgeborsteld en gewoon keukenzout lost op en trekt in de aubergines waardoor ze veel te zout zullen smaken.

Tip: tomaten

ga voor kwaliteitsvolle tomaten. goedkope tomaten bevatten vooral veel vocht, die ze tijdens het garen afgeven. Dat is niet aantrekkelijk voor dit ovengerecht.

Recept afkomstig uit het kookboek ‘Puur Genieten 2′van Pascale Naessens. Het kookboek is te koop in onze webshop.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!