Koolhydraatarme pannenkoeken

Heb jij af en toe ook zo’n zin in een pannenkoek? Heerlijk, met suikervrije siroop, rood fruit of iets hartigs. Met pannenkoeken kun je eindeloos varieren.

Bereiding

  • Mix in een grote kom de mascarpone los met een handmixer.
  • Mix de eieren erdoor.
  • Zeef het amandelmeel en zout erboven en mix door het mascarponemengsel tot een glad beslag.
  • Verhit een klontje boter in een pan van Ø ca. 20 cm en schep er een soeplepel beslag in.
  • Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
  • Bak de pannenkoek 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min. Maak zo ook de rest van de pannenkoeken.

Dit recept is afkomstig uit de Allerhande

Tip: amandelmeel maak je eenvoudig zelf door amandelen te vermalen in een keukenmachine of hakmolen.

Boerenpannenkoek

Heb je stevige trek? Voeg dan groenten toe aan je pannenkoek. Een stevige boerenpannenkoek maak je met ui, paprika, spek en champignons. Ook lekker met tomaat.

Gekleurde pannenkoeken

Feestje? Kleur je pannenkoeken dan met groentensap van rode bieten, wortel of spinazie. Verdeel het beslag in 3 porties en meng door iedere portie een andere sap.

Zoet zonder suiker

Eet jij je pannenkoek graag met poedersuiker of stroop maar eet je koolhydraatarm? Dan zijn er suikervervangers die net zo zoet smaken, en geen of maar weinig suiker bevatten.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!