Koolhydraatarme banketstaaf

Ook zin in pepernoten of een stukje banketstaaf met Sinterklaas? Dat kan! Een banketstaaf met weinig koolhydraten bak je eenvoudig zelf. Smul van een banketstaaf die lekker smeuïg, suikervrij, koolhydraatarm en glutenvrij is! Genieten dus op Sinterklaasavond. Dit recept is afkomstig van Oanh’s Kitchen.

Bereidingswijze voor 12 plakjes (2,4 koolhydraten per plak):
Maak de spijs door de ingrediënten (amandelmeel, Sukrin, eieren) te mengen tot een egaal mengsel.
Wikkel het mengsel tot een rol (ongeveer 25 cm lang), en wikkel het in een rol vershoudfolie en leg het in de koelkast. (het lekkerst in een nachtje)
Meng ondertussen het amandelmeel met de Sukrin, Griekse yoghurt, roomboter en speculaaskruiden.
Splits de eieren en voeg de eiwitten toe aan het amandelmeel mengsel en bewaar de eidooiers.

Verwarm de oven op 180c.
Schep het amandelmeel mengsel op een vel bakpapier en maak er een plak van ongeveer 25 cm bij 20 cm.
Leg de spijs er vervolgens op en rol het met behulp van het bakpapier tot een banketstaaf.
Strooi wat amandelschaafsel over de banketstaaf en smeer de eidooiers over de banketstaaf met behulp van een kwast.

Bak de banketstaaf tot slot ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden.

Voor een vliegende bakstart

Voordat je vingers in het deeg zitten, is het goed om te bekijken of je alles in huis hebt om die heerlijke taart of stapel koekjes te maken. Voor een perfect resultaat zijn niet alleen de juiste ingrediënten nodig, maar bijvoorbeeld ook het juiste bakblik. Daar is het recept immers op afgestemd. Ook zijn er allerlei keukenhulpjes en bakspullen die het bakken net wat leuker en makkelijker maken. Daarom een aantal benodigdheden op een rij om als een ware meesterbakker aan de slag te gaan.

Keukenmixer of handmixer
Keukenweegschaal
• Maatbeker
• Zeef
Mengkom
• Deegroller
• Bakkwast
• Spatel
• Garde
• Bakpapier

Gerelateerd

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!