Gezonde banketstaaf

Koolhydraatarme en glutenvrije banketstaaf voor Sinterklaas.

Dit recept is afkomstig van Oanh’s Kitchen. De banketstaaf is lekker smeuïg, suikervrij, koolhydraatarm en glutenvrij. Onbezonnen genieten dus op 5 December, Sinterklaasavond.

Bereidingswijze voor 12 plakjes (2,4 koolhydraten per plak):
Maak de spijs door de ingrediënten (amandelmeel, Sukrin, eieren) te mengen tot een egaal mengsel.
Wikkel het mengsel tot een rol (ongeveer 25 cm lang), en wikkel het in een rol vershoudfolie en leg het in de koelkast. (het lekkerst in een nachtje)
Meng ondertussen het amandelmeel met de Sukrin, Griekse yoghurt, roomboter en speculaaskruiden.
Splits de eieren en voeg de eiwitten toe aan het amandelmeel mengsel en bewaar de eidooiers.

Verwarm de oven op 180c.
Schep het amandelmeel mengsel op een vel bakpapier en maak er een plak van ongeveer 25 cm bij 20 cm.
Leg de spijs er vervolgens op en rol het met behulp van het bakpapier tot een banketstaaf.
Strooi wat amandelschaafsel over de banketstaaf en smeer de eidooiers over de banketstaaf met behulp van een kwast.

Bak de banketstaaf tot slot ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden.

Let op: Voedingswaarde per plak!

Gerelateerd