Knapperige wrap met gehakt en bonenpuree
Een knapperige wrap met bonenpuree vormt de basis van een Mexicaans tortillagerecht: de tostada. De toppings kunnen per regio verschillen. Deze tostada maak je met gehakt, groene kool en tomaat. Binnen een half uur staat het op tafel. De adukibonen koop je in de natuurwinkel. Als alternatief zou je kidneybonen of linzen kunnen gebruiken.
Bereidingswijze
- Verwijder de groene bladeren van de groene kool en was onder de kraan. Snijd de rest van de bladeren klein.
- Verhit olie in een ruime bakpan en bak het gehakt samen met de groene kool 5-8 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie om het gehaktmengsel warm te houden.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de adukibonen in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Fruit de ui en knoflook 2 minuten in het overgebleven vet in de pan en verwarm de bonen mee.
- Doe de adukibonen, ui en knoflook in en kom en voeg een scheutje water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree (of prak met een vork). Breng verder op smaak met (chili)peper.
- Was de tomaat en snijd in plakjes. Verhit een droge bakpan (of gebruik 2 pannen) en bak de tortillawraps goudbruin en krokant. Besmeer met de bonenpuree en beleg met het gehakt-kool mengsel en de tomaat.
Tip: Klop een beetje yoghurt los met olijfolie en peper en druppel wat over de tostada. Je kunt de bonenspread ook als dipje gebruiken met verse groenten.
Dit recept is afkomstig van Ekomenu.