Kerstmenu: Bessengratin

Speciaal voor mensen met diabetes hebben wij een koolhydraatarm Kerstmenu samengesteld met vier gangen. Het voorgerecht is een makreeltimbaal met waterkers. Als tussengerecht kan je een heerlijke paddenstoelenpepersoep serveren. De gevulde kalkoenfilet als hoofdgerecht vind je hier. Sluit je Kerstdiner af met de smaak van deze friszoete bessengratin.

Bereiding

  • Verwarm de grill van je oven op de hoogste stand.
  • Doe de bessen in een ovenschaal en voeg 1 eetlepel zoetstof toe.
  • Meng de roomkaas, slagroom, citroensap en resterende zoetstof door elkaar in een kom.
  • Schep het mengsel over de bessen en verdeel tot een egale laag. Laat de randen vrij zodat je de bessen nog ziet.
  • Strooi de citroenrasp erover.
  • Zet de schaal ca. 5 minuten onder de grill, tot de bovenlaag goudbruin kleurt en de bessen smelten.
  • Serveer het gerecht direct als het uit de oven komt.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Vegetarisch, koolhydraatarm en glutenvrij’.

Nb. de hoeveelheid zout en koolhydraten per portie zijn niet berekend.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!