Interview Karine Hoenderdos over kookboek ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’.

Na het succes van het boek ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’, wat Karine Hoenderdos in samenwerking met hoogleraar Diabetologie Hanno Pijl schreef, kon een opvolger bijna niet uitblijven. Eind 2017, een jaar na het eerste boek, was ‘ie daar: ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’ Het Kookboek. Wij spraken Hoenderdos kort over het tweede boek.

 • Waarom moest het tweede boek er volgens jou en Hanno Pijl komen?
  ‘Omdat er heel veel reacties kwamen met de veelgehoorde wens: meer recepten! En dus besloten we om in het tweede boek te focussen op lekkere, koolhydraatarme recepten. Het resultaat is een boek vol toegankelijke, maar goede recepten geworden’.
 • Heb je ervaringsverhalen van mensen teruggekregen aan de hand van het eerste boek?
  ‘Jazeker. Ik heb verhalen gehoord van mensen die compleet van de insuline af zijn gekomen. Het verschil vóór hun leefstijlverandering en erna is enorm groot. Vaak merk je ook pas na je verandering hoe slecht je je al die tijd hebt gevoeld. Er is zelfs iemand geweest die vijftien kilo is afgevallen en het boek aan zijn huisarts heeft gegeven’.
 • Je bent van huis uit diëtist. Waarom heb je een boek geschreven met in de hoofdrol diabetes type 2? Wat is je connectie hiermee?
  ‘Diabetes type 2 is een steeds groter probleem aan het worden in Nederland. Het neemt enorm toe. Deze vorm van diabetes kun je heel effectief aanpakken als je enkele aanpassingen doet in je leefstijl. Dat vind ik ook het mooie aan diabetes type 2, dat je heel veel kunt bereiken en de ziekte kunt voorkomen en zelfs omkeren. Betekent wel dat je vol moet houden, want als je terugvalt in je oude patronen komt het gewoon weer terug.Ik wilde de boodschap van het omkeren van diabetes type 2 door leefstijlverandering heel graag naar buiten brengen. Ook Hanno Pijl is daar een groot voorstander van, dus dat maakte het logisch dat we samen deze boeken schreven’.
 • Hoe leef je volgens jou voluit met diabetes?
  ‘Ik zeg altijd: elke stap is er één. Daarnaast is het heel belangrijk om te genieten van je gezonde (nieuwe) leefstijl. Probeer van je maaltijden te genieten. Als laatste: kies een sport die je ligt en echt leuk vindt om te doen’.

Ben jij benieuwd geworden naar het boek ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’ Het Kookboek? Lees dan even het artikel over het kookboek. Om helemaal op de hoogte te zijn lees je ook nog het eerste boek ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’. Heb jij deze boeken al gelezen? Deel het met ons op Facebook.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!