Video diëtist Karine Hoenderdos: Kook met liefde

Diëtist Karine Hoenderdos schrijft al 20 jaar als tekstschrijver en journalist over gezonde voeding. Je kent haar misschien ook wel als co-auteur van de boeken Diabetes type 2? ‘Maak jezelf beter’ en het gelijknamige ‘Kookboek’ naast internist Hanno Pijl.

Internist Hanno Pijl vertelt in deze video over zijn tips om diabetes type 2 om te keren of te voorkomen. Volgens Hoenderdos is Pijl één van de weinige doktoren met een hart voor eten.

Karine’s tip om voluit te leven met diabetes: ‘Kook met liefde’. Het is de tiende stap uit het bovenstaande boek. Volgens haar is liefde ‘een belangrijk ingrediënt bij voeding. Zonder liefde is eten niet lekker Lekker eten is erg belangrijk. Als is je dieet nog zo verantwoord, zonder plezier houd je het niet vol. Besteed aandacht aan jezelf en je eten, iedere dag weer’.

Starten met de aanpak van je leefstijl? Voluitlevenmetdiabetes.nl biedt in samenwerking met Ekomenu een (biologische) DVN maaltijdbox van Ekomenu aan. Je kunt kiezen tussen een diabetesbox of een koolhydraatarme box. De diabetesbox is speciaal voor mensen met diabetes type 2 die de eerste stappen willen zetten in het veranderen van hun leefstijl. De koolhydraatbewuste box is voor de die hards. Hiermee zet je nog een stap extra.

  • Krijg NU 25% korting bij je eerste bestelling! De kortingscode wordt automatisch verrekend bij het afrekenen van de maaltijdbox. Tijdens het keuzeproces van de box is het mogelijk het aantal personen en aantal maaltijden per week nog aan te passen naar wens.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!